Як прибрати накип з чайнику без “хімії”: все необхідне є на кожній кухні. Чистота за копійки – це реальність

Якщо ви шукаєте прості, ефективні та безпечні способи видалити накип з чайнику, то ця стаття для вас! Ми розповіми про чотири способи впоратися з цією проблемою легко та швидко.

Незалежно від того, який у вас чайник – електричний чи металевий – накипу на ньому уникнути неможливо.

Для того, щоб його позбутися можна купити спеціальний засіб у магазині, про прості народні способи не тільки впораються зі своїм завданням, а й збережуть домашній бюджет.

Спосіб 1.

Вам знадобиться 150 мл столового 9%-го оцту та 400 мл води. Оцет чудово розмякшує сольову утворення. Просто залийте в чайник воду та додайте оцет. Доведіть до кипіння. Якщо нальоту було небагато, то за декілька хвилин просто промийте чайник водою. Якщо ж його було більше, то дочекайтесь, доки чайник охолоне та почистіть ще миючим засобом. Змийте водою.

Спосіб 2

Налийте в чайник близько 500 мл води та додайте маленький пакетик з лимонною кислотою. Дійте за аналогією способу 1. Лимонна кислота швидко та якісно впорається з нальотом. Вам залишиться лише промити його водою.

Як відмити чайник від накипу
Як відмити чайник від накипу

Спосіб 3

Для цього способу вам знадобиться сода, яка не лише прибере білий наліт, а й виступить в якості дезинфікуючого засобу В не повний чайник води необхідно додати 3 столові ложки соди. Довести до кипіння та дати постояти 5-7 годин. Цей варіант краще використовувати на ніч і в разі сильного нальоту. Особливо це стосується чайників зі спіраллю.

Спосіб 4

Якщо у вас немає нічого з вищеперерахованого – можна в якості очищувача використати розсіл, оскільки в ньому міститься оцтова ти лимонна кислота. Заливаємо, доводимо до кипіння, вимикаємо та лишаємо охолоджуватись. Після цього потрібно промити чайник миючим засобом, щоб прибрати залишки нальоту та запах розсолу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини