І сліду не лишиться: як видалити з праски пригорілу тканину. Знайшла в маминому зошиті 5 простих способів

Кожна господиня хоч раз стикалася з проблемою пригорілої до праски тканини, видалити яку буває дуже непросто. Сьогодні ви дізнаєтесь прості та ефективні способи з підручних засобів.

Не засмучайтесь, якщо до праски пригоріла тканина. За допомогою засобів, які є у вашій оселі – забруднення можна з легкістю прибрати.

Спосіб 1

Якщо підошва праски забруднена не сильно, то можна відчистити її за допомогою перекису водню, який є вдома практично у кожної українки. Потрібно злегка нагріти праску, змочити ватний диск в перекисі та протерти область забруднення. Отвори для пари також можна відчистити перекисом, та зручніше його наносити ватними паличками.

Спосіб 2

Пригоріле з підошви праски також можна прибрати за допомогою зубної пасти. Видавіть трошки на теплу поверхню та протріть серветкою. Після цього “пройдіться” по підошві чистою вологою серветкою або шматком тканини.

Спосіб 3

Змочіть тканину в оцті та протріть нею теплу підошву забрудненої праски. Весь пригар має залишитись на тканині. Після цього протріть поверхню змоченою у воді ганчіркою.

Як видалили пригорілу тканину з праски
Як видалили пригорілу тканину з праски

Спосіб 4

Якщо нічого з вищеперерахованого немає, можна скористатися звичайною кам’яною сіллю та картоном або щільним папером. Сіль потрібно висипати на папір, максимально нагріти праску та прасувати нею солону поверхню, доки не відійдуть забруднення. Та цим способом не варто користуватись, якщо покриття вашої праски тефлонове.

Спосіб 5

Якщо забруднення невеличке, то видалити його допоможе парафінова свічка. Нагрійте максимально праску. Один край свічки огорніть папером чи тканиною і повільно знизу вгору проведіть розпеченою підошвою. Після того, як охолоне протріть змоченою у воді тканиною. Повторіть процедуру, якщо з першого разу забруднення відійшло не повністю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини