Буде цвісти весь січень і до самого березня: як правильно поливати декабрист взимку. Щоб не згнив і не засох

Для того, аби декабрист цвів протягом усієї зими, потрібно правильно за ним доглядати. Одним із кроків до красивих квітів на підвіконні – правильно організований полив.

Шлюмбергер є в будинку майже у всіх квітникарів. Для того, щоб рослина протягом багатьох років тішила господарів своїм цвітінням, необхідно дотримуватися правильного режиму поливу. Декабрист належить до сімейства кактусових. Рослина може легко впоратись із сухим кліматом і не переносить надлишків вологи, що накопичується в кореневій системі. Хоча для квітки не страшне рідке поливання, важливо не забувати про квітку.

Рослина сама подає сигнал про те, що настав час дати їй трішки води. Потреба у рідині проявляється у сухому ґрунті. Якщо з’явилася затверділа кірка на поверхні глибиною близько 4 см в період бутонізації, настав час полити квітку. Крім того, про потребу у воді вас можуть попередити повітряні корінчики, що несподівано з’явились на квітці. Таким чином декабрист намагається “зловити” додаткову вологу з повітря. Якщо листочки стають блідими і млявими, рослина також каже, що хоче “пити”.

Як зрозуміти, що декабрист потрібно полити та як часто це робити
Як зрозуміти, що декабрист потрібно полити та як часто це робити

Аби допомогти культурі, яка вже засихає, одного поливання буде недостатньо. Квітку необхідно зрошувати невеликими дозами води, розділивши їх на 6 “порцій” протягом двох днів. У жодному разі не можна поливати ґрунт одразу ж великою порцією рідини. Декабрист не встигне увібрати підвищений обсяг води та загине – загниє. Для зрошення ґрунту відмінно підходить дощова вода, яку можна зібрати завчасно. Водопровідну воду краще не використовувати, оскільки в її складі знаходяться вапно та хлор, що негативно впливають на цвітіння та розвиток рослини.

Як правильно поливати декабрист і що робити, щоб він квітнув
Як правильно поливати декабрист і що робити, щоб він квітнув

При поливі землі можна скористатися рідиною, що була відстояна протягом декількох тижнів. Вода повинна бути не холодною, а оптимальна температура для неї – не нижче як +23 °C. Від поливання холодною водою коренева система може згнити. Слідкуйте за об’ємом рідини, що накопичується в піддоні, він не повинен бути великим, а ґрунт не потрібно часто зволожувати. Квітка потребує зволоження приблизно 1 раз на півтора тижні.

Популярне

Подібні новини