Як зрозуміти, хто ви для вашої кішки: прислуга, друг чи турботливий господар? Відповідь вас здивує

Як зрозуміти, як котик насправді до вас ставиться? Чи любить вас по-справжньому та відданий вам? Розповідаємо, як можна це швидко зрозуміти за поведінкою улюбленця.

Коли мова йде про взаємини з кішками, багато власників стають перед питанням: хто я для своєї пухнастої подруги чи друга? Чи ми для них лише прислуга, чи наша роль простягається далеко за межі простого господаря? Коти — це дуже цікаві і загадкові створення, і вони можуть розкрити своє відчуття та відносини в несподіваних способах.

Зоолог розповів, як коти насправді сприймають своїх господарів

Відданість та довіра: прислуга чи господар?

Іноді здається, що кішки дійсно вважають нас своєю прислугою. Вони вибагливо вимагають їжу, чистоту лотка та увагу, а ми пильно виконуємо їхнє бажання. Але чи це все, чим ми для них є?

Зоолог розповів, як коти насправді сприймають своїх господарів

Існує думка, що коти мають нас за своїх “людей”, які вони можуть використовувати за потреби. Але спостерігають, що, з одного боку, коти можуть вести себе, як справжні королі, постійно щось вимагаючи. З іншого боку, вони також демонструють довіру та прихильність, дозволяючи нам бути з ними поруч, гратися з ними і проводити час.

Зоолог розповів, як коти насправді сприймають своїх господарів

І хоч хвостаті не приховують свого нахабного характеру, знавці стверджують, що все ж таки ці тварини дуже прив’язуються до людей та навіть можуть обирати улюбленого господаря. Варто відзначити, що у котячій уяві немає усвідомлення такої істоти, як ми з вами, вони вважають, що ми просто великі та химерні представники їхнього ж племені.

Зоолог розповів, як коти насправді сприймають своїх господарів

Ознаки того, що котик вас любить по-справжньому:

  • Улюбленець зустрічає вас одразу під дверима та приносить “подарунки” — результати денної охоти на ваші шкарпетки чи інші дрібнички;
  • Котик спить з вами та приходить перед сном лащитися;
  • Хвостик не турбує вас у нічні години через корм;
  • Киця любить гратися тільки з вами, а у компанії людей іде тільки до вас.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини