Зробила на підвіконні райський сад зелені: як виростити вдома базилік — секрети досвідчених

З настання зими, через певний час, організм починає відчувати нестачу у своєму раціоні зелені, яку зазвичай додаємо у салати або інші кулінарні страви. Як же можна розв'язати цю проблему?

Рішення, як завжди, лежить на поверхні та чекає свого часу.

Однією з рослин, яких нам не вистачає взимку є базилік. Її, як і багато інших, варто вирощувати у зимовий період на власному підвіконні. Якщо ви вважаєте це складним, то ви помиляєтесь, бо це не так, якщо скористатися порадами знавців.

 Базилік - джерело поживних речовин
Базилік — джерело поживних речовин

Перш за все потрібно визначитися з сортом, який вам найбільш до вподоби, а потім або придбати насіння, або зрізати свіжі живці.

Далі підберіть місце розташування горщиків. При цьому враховуйте те, що температура навколишнього середовища повинна коливатися у межах плюс 20°-30°, а природним освітленням потрібно забезпечити не менше чотирьох годин поспіль, а ще на 10 годин варто приєднати освітлення штучне.

Як виростити ароматний базилік вдома із насіння
Як виростити ароматний базилік вдома

Тепер про горщики для базиліку. Вони мають бути з дренажними отворами, а ґрунт для них цілком підійде універсальний, який придбаєте у магазині або зробите його самотужки, з’єднавши у рівних частинах перегній, золу, пісок та торф.

Перевірте насіння на схожість, знезаразьте його розчином марганцівки чи фітоспорину. А от живці, що обрізані під кутом, краще перед посадкою протримати деякий час у стимуляторі росту.

Після цього можна братися до висаджування. Насіння висаджуйте на відстані 10-15 см одне від одного, злегка заглиблюючи, а потім присипте ґрунтом шаром у 1-2 см. Обприскайте з пульверизатора та накрийте плівкою. Живці заглиблюють на 2-3 см. Їх також рекомендують на перший час накрити обрізаними прозорими пляшками.

Головне у догляді за базиліком – це своєчасний полив в міру висихання субстрату теплою та м’якою водою. Але не допускайте заливання рослини. А от обприскування піде їй лише на користь.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини