Після цього мої кактуси не жовтіють зовсім: підслухала від сусідки дієвий метод вирощування

Здавалося б, невибаглива квітка кактус. Поставиш горщик з ним і згадуєш про нього не часто. Та раптом помічаєш, що він не те що не цвіте, а ще й пожовтів.

Тоді на думку й спадає, що і ця рослина має свої особливості, про які необхідно знати та не забувати під час її перебування поруч.

Сукулент є світлолюбною рослиною. Тому не правильно розташовувати горщик з ним на полицях або на столі біля комп’ютера, які знаходяться далеко від вікон. Там його можна розмістити лише взимку, коли у квітки наступає період спокою.

Простий спосіб викликати цвітіння у кактусів: всього одна ложка на літр води
Експерти назвали метод вирощування кактусів, при якому вони не жовтіють

Для вирощування кактуса зазвичай обирають невеликі круглі глиняні горщики. Втім варіант горщиків з пластмаси теж не є поганим. Головне, щоб він міг забезпечити нормальний дренаж.

Пухкий з низькою кислотністю ґрунт – це те, що треба для сукулентів. Таким  може стати ґрунт з листової землі, річкового піску та торфу у рівних частинах. Можна додати також деревної золи.

Чому кактус пожовтів і як його врятувати
Експерти назвали метод вирощування кактусів, при якому вони не жовтіють

Кактус також потребує тепла протягом активної фази, а от взимку йому комфортно навіть при +5- +15°. Правда після зимівлі квітку прийдеться привчати до більш високих температур поступово.

Стосовно поливу можна сказати, що поки не наступила пора вегетації, рослину поливати треба вкрай рідко або й зовсім не робити цього, а коли вона почнеться, то поливати варто тільки після кожного просихання землі.

Виконуючи таким чином догляд, проблем з кактусом зазвичай не буває, та іноді його пожовтіння сигналізує господарю про нестачу у ґрунті поживних речовин. Якщо так, то підгодуйте рослину комплексним добривом для сукулентів, яке потрібно придбати та використовувати згідно з інструкцією.

Пожовтіння можна також помітити при надмірному поливі, поганому субстраті або враженні кліщем-паразитом. В останньому випадку кактус необхідно обробити фунгіцидом, а перших двох дії можуть бути зв’язані з поліпшенням режиму поливу або пересадкою рослини в інший ґрунт з заміною горщика або без.

Популярне

Подібні новини