Тепер саджаю тільки ці сорти груші: родять, як не в себе та ростуть майже без догляду — просто диво

Гаряча пора на дачах скінчилася і настав час не просто відпочити, а проаналізувати помилки минулого сезону, поміркувати, що потрібно посадити у майбутньому.

Отже, серед іншого хочемо сьогодні поговорити про груші. Точніше допомогти визначитися, який сорт груші варто обирати для посадки на власній ділянці, щоб не втрачати зайвих грошей та сил, а радіти хорошим врожаям смачних плодів.

Всі грушеві дерева поділяються на з типи: літні, осінні та зимові.

Що можна сказати про кожен?

Експерти детально розповіли про правила підрізання груші у листопаді
Садівник назвав найродючіші сорти груші для дачі

Літні дерева родять від кінця липня до вересня. Груші відрізняються смаковими властивостями залежно від сорту, але споживати їх можна одразу. Втім цей тип не годиться для зберігання.

Серед груш такого типу заслуговує уваги сорт Лада, який є самоплідним, стійким до хвороб, має хорошу морозостійкість, навіть не потребує укриття.

Також зверніть увагу на Улюбленицю Клаппа. Це плодовитий сорт, але він потребує для запліднення сусідів: Лісову Красуню, Вільямс, Панна, Сен-Жермен. До того ж цей сорт часто вражається паршею.

Як правильно доглядати за плодовими деревами восени та як підрізати грушу у листопаді
Садівник назвав найродючіші сорти груші для дачі

На зміну деревам літнього типу  приходять груші осіннього типу. На відміну від перших, плоди варто збирати злегка недозрілими, які можна зберігати протягом кількох місяців.

Добре зарекомендували себе такий сорт, як Гортензія. І хоча вона не є самоплідною, її відрізняє стійкість до хвороб, гарне перенесення низьких температур взимку та досить високі врожаї.

Останніми в сезоні дозрівають груші зимового типу аж зазвичай у жовтні. Щоб зберегти плоди упродовж тривалого часу, їх збирають недозрілими.

Серед інших сортів для наших регіонів знавці понад усе віддають перевагу такому сорту як Киргизька. Дерево не вибагливе, але приносить хороші врожаї. Морозостійке, красиве, висотою до 3 метрів. Плоди соковиті. З одного дерева можна зібрати до 60 кг груш.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини