Миші та гризуни організовано покинуть дім, якщо розсипати всюди трішки цього засобу: це просто та геніально

Миші та гризуни часто створюють чимало проблем на городній і садовій ділянці. Розповідаємо про дієві засоби, які допоможуть просто та швидко позбутись від надокучливих "гостей".

Позбутися від мишей у приватному будинку назавжди – мрія кожного власника. Річ у тім, що таке сусідство неприємне, завдає матеріальних збитків, а також небезпечне для життя та здоров’я людини. На жаль, мрії не завжди здійснюються: деякі методи боротьби з гризунами малоефективні і через певний час дрібні шкідники таки повертаються.

Як позбутися мишей на городі

Навіть якщо ви не бачите мишей, це не означає, що їх у будинку немає. Зрозуміти, що у вас є непрохані гості, можна завдяки присутності підозрілого шуму, писку та метушні в нічний час. Крім того, ви побачите пошкоджені продукти, дірки у стіні, на підлозі та погризені предмети. Після цього навіть затятому захиснику тварин захочеться позбутися мишей у приватному будинку раз і назавжди.

Експерти розповіли про дієві способи раз і назавжди позбутися від мишей
Експерти розповіли про дієві способи раз і назавжди позбутися від мишей

Найактивніша міграція гризунів спостерігається восени. Вони пробираються в сараї та будинки, знаходять там їжу і можуть оселитися поряд з вами на багато років, якщо не вжити екстрених заходів. Крім цього, рештки гризунів, які наїлися отрути, а потім залізли під підлогу, без неприємного запаху не зникають.

Якісно винищують гризунів покупні мишоловки. Але розрахована подібна пастка лише на одну особину. Знадобиться час, щоб упіймати всю популяцію мишей. Отруту та пастки для мишей необхідно розташовувати в недоступних для дітей та домашніх вихованців місцях. У поводженні з отруйними препаратами потрібно дотримуватися правил безпеки та користуватися гумовими рукавичками. Залишки гризунів та отрути рекомендується закопувати на глибину не менш як пів метра. Після фізичного винищення мишей слід подбати про подальше запобігання їх навали на вашу ділянку.

Експерти розповіли, як просто та швидко позбутись від мишей та інших гризунів
Експерти розповіли, як просто та швидко позбутись від мишей та інших гризунів

Для того, аби миші більше не повернулись до вашого дому, варто розкидати на території подвір’я та будинку прості засоби, які відлякують шкідників. Мова йде про ватні диски або ганчірки, які ви попередньо змочили у розчині солі або дьогтю. Для замочування також підійде екстракт перцевої м’яти, який треба перемішати з нашатирним спиртом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини