Ці продукти не можна класти в мікрохвильовку: про деякі з них не знала навіть моя свекруха. Перелік

Багато українців люблять використовувати мікрохвильову піч, адже це просто та швидко. Однак існує ряд моментів, які варто знати, аби використання цієї побутової техніки було безпечним.

Так, не слід гріти в мікрохвильовці наступні продукти:

  • яйця в шкаралупі, незалежно від того, сирі вони чи зварені. Оскільки вони при нагріванні просто вибухнуть і забруднять поверхню.
  • шпинат, селера і буряк в складі містять нітрати, які при нагріванні до високих температур перетворюються на канцерогени і шкідливі для здоров’я.
  • заморожене мясо в мікрохвильовці буде розморожуватись нерівномірно, що може стати причиною появи хвороботворних бактерій.
  • не варто класти й гострий перець, оскільки пекуча речовина в його складі почне випаровуватись при нагріванні, а коли ви відкриєте двері приладу – можете отримати опік дихальних шляхів.
  • “молочка” може просто згорнутися, тож від неї теж краще відмовитись.
Які продукти не можна класти в мікрохвильовку
Які продукти не можна класти в мікрохвильовку

Який посуд заборонено ставити в мікрохвильову піч?

Якщо ви будете гріти їжу в металевому посуді або ж поставите розігріватися консервну банку – вони почнуть іскрити, що може навіть спричинити пожежу.

Ланч бокси з пластику теж не варто класти до мікрохвильовки, оскільки під час нагрівання виділяються канцерогени, сама ємність може розплавитися;

Виробам з фольги також скажіть “ні”, адже це теж може закінчитись загорянням.

Не варто класти й паперові пакети, які можуть не тільки спалахнути, а й стати джерелом небезпечних випарів через клей, який скріплені.

Як перевірити, чи підходить посуд для нагрівання їжі в мікрохвильовці?

В ємність, яку ви перевіряєте, налийте воду та поставте розігріватися на повну потужність протягом однієї хвилини. Якщо після цього ємність залишилась холодною, а вода нагрілась – вітаємо, в такому посуді можна безпечно підігріти собі обід. Якщо ж навпаки ємність нагрілась, а рідина – ні, то від такого посуду краще відмовитись і не гріти в ньому їжу в мікрохвильовці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини