Миттєво відросте коріння: підслухала в черзі на базарі, чим підгодувати занедбану орхідею. Подіяло

Орхідеї - дуже красиві рослини, які обожнюють українки. Якщо в рослини сталися проблеми з коренями і тепер необхідно їх нарощувати - ми розповімо декілька простих хитрощів, які вирішать питання.

Якщо ви помітили, що у вашої орхідеї згнило коріння – не засмучуйтесь. Адже існує багато ефективних методів, які допоможуть квітці наростити коріння та реанімувати рослину.

Найперше, що потрібно зробити – це пересадити орхідею в новий горщик зі свіжим субстратом.

Ви можете використовувати спеціальні засоби, які стимулюють ріст коріння, або ж обрати народні методи.

Чим підживити орхідею, щоб росло коріння
Чим підживити орхідею, щоб росло коріння

Одним з таких способів є вирощування орхідеї в теплиці, яка дасть рослині необхідні умови для росту, зокрема, високу вологість та правильно обрану температуру.
Цей метод добре підійде у випадках, якщо в орхідеї залишилось хоча б кілька здорових кореневих відростків.

Другий спосіб – це замочування та просушка. Потрібно покласти орхідею у воду на декілька годин, апотім дати кореням висохнути на повітрі. Цей метод стимулює кореневий ріст і відновлення рослини.

Також можна відрощувати коріння в орхідеї у воді.

Для цього потрібно почистити коріння від субстрату. Після цього промити їх водою. Оглянути ретельно корені, і якщо побачите уражені ділянки – видаліть їх стерильним інструментом. Потім корицею чи товченим вугіллям обробіть місця зрізу. Дайте квітці просохнути протягом години-двох.

Далі поставте орхідею у прозору склянку чи пляшку з водою, щоб коріння було у воді. Туди ж можна додати трохи засобу для стимулювання росту коренів.

Ще один спосіб нарощування коренів у орхідеї – використання моху. Для цього треба орхідею помістити в спеціальний мох для цих рослин. Цей метод допоможе швидко наростити коріння, адже є одним з різновидів теплиці для відновлення кореневої системи.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини