Оригінальний спосіб використання кокосової шкаралупи: як зробити цікавий горщик для квітів

В якості горщика для вирощування квітів можна використовувати природні відходи. Ідеальним варіантом для цього є кокосова шкаралупа, яка додасть вашій осені стильних акцентів.

Виготовлення горщика для квітів з кокосової шкаралупи може бути екологічною та стильною альтернативою традиційним горщикам. Редакція сайту Добрі новини підготувала покрокову інструкцію, яка допоможе вам зробити з кокосової шкаралупи відмінний горщик для вирощування домашніх рослин без зайвих турбот та клопоту.

  • Кокосова шкаралупа. Можна придбати великі куски кокосової шкаралупи.
  • Дриль. Для пробивання отворів для водовідведення.
  • Земля для рослин. Виберіть підходящий ґрунт для вашого типу рослин.
  • Рослина. Ваш особистий вибір щодо квітів чи рослин, які ви хочете вирощувати.
Як зробити горщик для квітів з кокосової шкаралупи
Як зробити горщик для квітів з кокосової шкаралупи

Для початку потрібно розібрати кокосову шкаралупу на більші частини, які ви будете використовувати для горщика. Зробіть кілька отворів на дні кокосової шкаралупи для відведення води. Використовуйте дриль або отвірокол для цього. Додайте підготовлений ґрунт для рослин у кокосову шкаралупу. Залиште достатньо місця для коренів рослин.

Посадіть рослину у кокосову шкаралупу так, щоб коріння могло комфортно розміщуватися у ґрунті. Здійснюйте полив, як зазвичай, і слідкуйте за тим, щоб кокосова шкаралупа не пересихала або, навпаки, не залишалася в стані надлишкової вологості. Розмістіть горщик з кокосової шкаралупи в підходящому для вашої рослини місці з належним доступом до світла.

Ви можете додати декоративні елементи чи фарбувати кокосову шкаралупу для створення більш естетичного вигляду. Згадайте, що кокосова шкаралупа природно розкладається, тому цей горщик може стати екологічною альтернативою традиційним пластиковим горщикам.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини