Новорічний стіл 2024: у скільки обійдеться меню з салату Олів’є, Шуби, гарячого і бутербродів з ікрою – ціни

Ціни на новорічні продукти постійно змінюються і цього року – не виняток. Пропонуємо дізнатися, чи влетить в копієчку частування головними стравами Нового року.

Кожен українець щороку цікавиться цінами на продукти перед Новим роком. На такі свята прийнято готувати цілу купу смачної їжі, готувати вишукані страви та багато чого іншого. Запорукою щасливого святкування є багатий стіл та задоволені гості вдома, але з року в рік ціни на базові продукти для відомих новорічних страв бʼють по кишені. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, скільки в цьому році доведеться заплатити на набір продуктів для салатів “Олівʼє”, “Шуба”, бутербродів з червоною та ікрою та гарячих мʼясних страв.

Для салату Олівʼє найдорожчим продуктом залишається ковбаса – ціни на неї стартують від 127 гривень за 500 грамів. Солоні огірки в супермаркеті коштують в середньому 38 гривень за 200 грамів, а майонез – 23 гривні. Консервований зелений горошок коштує від 35 гривень за одне упакування, картопля – 2 гривні 70 копійок за 100 грамів, морква – 23 гривні за кілограм. Ціни на яйця поки не змінилися, тому за десяток яєць ви заплатите від 68 гривень.

Новорічний стіл 2024: у скільки обійдеться святкове меню
Новорічний стіл 2024: у скільки обійдеться святкове меню

Оселедець під шубою цьогоріч буде не дуже дорогим. Оскільки однієї пачки майонезу та десятку яєць вистачить на приготування декількох салатів – тут можна значно зекономити. Що стосується ціни на оселедець – 100 гривень за 500 грамів, червоний буряк – в середньому 10 гривень, то ж “Шуба” є чи не найдешевшим салатом на Новий рік.

Головним делікатесом на столі є бутерброди з червоною ікрою. За ароматний багет ви заплатите не більше 14 гривень, а-от ікорка коштує досить багато – лососева ікра від 800 гривень, ікра форелі – 279 гривень, а вишукана чорна ікра з осетра коштує 1800 гривень. Не варто забувати також про мʼясні гарячі страви: свинний ошийок коштує від 190 гривень за кілограм, теляча лопатка – від 240 гривень за кілограм, а курка – 100 гривень за кілограм.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини