Встановлюємо теплицю правильно: інструкція для новачків та досвідчених для ідеального врожаю

Якщо ви збираєтесь встановити теплицю, то цей матеріал для вас, тому що ми розповімо, про що варто знати, перш ніж зробити такий крок, бо отримання врожаю в парнику – це далеко не 100% гарантія.

Перш за все потрібно розуміти, що оскільки теплиця чи парник є закритою системою, то вирощування в ній цілком залежить від господаря. Тобто, якщо він хоч на короткий час не забезпечить рослини світлом, теплом, вологою, підживленням і таке інше, то шанси загинути в них збільшуються в рази у порівнянні з тими, що ростуть на відкритому просторі.

Далі. Однією з головних проблем теплиці є швидке виснажування ґрунту. Його необхідно не тільки підживлювати, вирощувати сидерати (що само по собі вже вкрай трудомістке зайняття), а й 1 раз на 5 років повністю міняти.

Як доглядати за теплицею
Як зробити теплицю своїми руками — інструкція для всіх

Проблемою є й те, що в одному парнику доводиться вирощувати різні види рослин, інколи не сумісних між собою, або вимагаючи різних температурних та інших умов. Невдале сусідство також призводить до появи потенційного захворювання. Якщо ж наявність збудників хвороб вже існує, то боротьба з ними у теплиці набагато складніша: використання хімії негативно відіб’ється на рослинах. Майте на увазі, що для запобігання хворобам потрібно підтримувати ідеальну чистоту, а це все — зайвий час та сили.

Як зробити теплицю своїми руками — інструкція для всіх

Забезпечення вентиляції та правильної циркуляції повітря є не маловажливим. А значить, вам потрібно постійно контролювати та реагувати на зміни температури, щоб теплиця не перетворилась на токсичну камеру.

Крім того, потрібно постійно прикладати руки до ремонту конструкцій теплиці, щоб підтримувати їх у гарному стані, бо від цього у першу чергу й залежить стан, у якому ви вирощуєте культури. А, як відомо, процес ремонту, полагодження та удосконалення завершення не має.

Популярне

Подібні новини