Як перевірити, чи свіжі курячі яйця: декілька способів, які не знають навіть досвідчені господині

Якщо термін зберігання на упаковці з яйцями вийшов, або ж продукт невідомий час знаходився в пакеті без маркування - прості способи допоможуть зрозуміти, чи можна ще їх вживати.

Для того, щоб перевірити, чи курячі яйця ще свіжі і їх можна вживати у їжу, можна скористатися простим та легким способом.

Для цього потрібно в миску або склянку набрати холодну воді. Після цього необхідно обережно занурити у воду куряче яйце, яке потребує перевірки. Якщо після маніпуляції воно стрімко пішло на дно і лежить рівно, то це означає, що яйце свіже і його сміливо можна їсти, як самостійно або ж використовувати для приготування різноманітних страв.

Якщо яйце пішло на дно, то не лежить рівно, залишаючись в одній стороні ємності, то це говорить про те, що вживати продукт можна, та він вже менш свіжий.

У разі, якщо яйце, ніби поплавок, плаває зверху, то це значить, що воно протерміноване і його вже небезпечно вживати. Такий продукт краще викинути у смітник.

Весь “секрет” в тому, що з плином часу оболонка яйця набуває пористості, що дозволяє пропускати через нього більше повітря.

Коли багато повітря потрапляє до шкаралупи, то повітряна камера всередині яйця теж стає більшою. Врешті, вона стає настільки великою, що змушує яйце спливати на поверхню води.

Як перевірити свіжість яєць
Як перевірити свіжість яєць

Окрім цього швидкого та простого водного способу існують й інші, які допоможуть визначити свіжість яйця.

Так, можна просто понюхати розбите яйце. Якщо запах сірчаний та тухлий, то сміло викидайте яйце на смітник.

Також можна струснути яйце. Хлюпаючий звук вказує на те, що жовток водянистий, а, отже, старий та не годиться для вживання у їжу.

Якщо ж ви не почули жодного звуку – це говорить про те, що яйце свіже і його безпечно використовувати для приготування їжі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини