Робіть це зі спатифілумом раз на рік і буде рясно цвісти: сусідка заздрить моєму пишному квітнику на вікні

Багато українок вирощують вдома спатифілум, і стикаються з проблемою - рослина не цвіте. Використовуючи простий засіб, який точно є на вашій кухні, квітка знову вкриється білосніжним "покривалом".

Спатифілум – гарна кімнатна квітка, яку також називають “жіночим щастям”. За повірям, ця рослина позитивно впливає на особисте життя незаміжніх жінок і допомагає їм зустріи свою половинку. А заміжнім жінкам спатифілум дарує сімейне щастя та затишок.

З латині назва “спатифілум” означає “листок-покривало”. І це дійсно так, адже квітка рослини нагадує покривало чи біле вітрило.

Окрім свого неймовірного зовнішнього вигляду, спатифілум досить простий у догляді і не потребує особливих чи складних умов.

Втім, багато українок стикаються з однією проблемою. Після покупки рослини – вона скидає листя і припиняє цвісти. З чим це повязано?

Насправді, це проблема, з якою стикаються й інші рослини. Все тому, що під час продажу рослини “накачують” великими дозами добрив та стимуляторами квітіння.

Коли ж вони закінчуються, то квіти опадають, а на нові спатифілуму не вистачає сил.

Чим підживити спатифілум, щоб цвів цілий рік
Чим підживити спатифілум, щоб цвів цілий рік

Тому квітку треба підживити. Звісно, можна скористатися засобом зі спеціалізованого магазину. Але існує і народний метод, який довів свою ефективність та простоту.

Так, звичайна мелена кориця може повернути спатифілуму красиві біла квіти.

Для цього потрібно приготувати наступне добриво. Ложку меленої кориці розчиніть в літрі води та полийте під корінь “жіноче щастя”.

Та важливо памятати, що це має бути не одноразова “акція”. Цвітіння відновиться лише в тому випадку, коли підживлення буде виконане курсом, а саме один раз на тиждень протягом місяця. Якщо дотримуватись режиму поливання, за інших сприятливих чинників через деякий час спатифілум знову потішить рясними квітами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини