Італійці купують додому по 5 баночок йоду: вирішила дізнатись навіщо й була вражена. Корисні лайфхаки

Кожен із самого дитинства знайомий із таким аптечним засобом, як йод. Хоча ми звикли, що його використовують для загоєння ран, насправді спектр можливого застосування набагато більший.

З самого дитинства нам казали, що в кожній аптечці завжди має бути йод. Його зазвичай використовують для загоєння ран. Антисептична дія цієї корисної дрібнички допомагає позбутись від мікробів і бактерій, втім спектр застосування йоду набагато більший, ніж вам може здаватись на перший погляд. Так, досвідчені господині розповідають, яким чином ще можна використовувати цей засіб і як він може допомогти у побуті.

Лайфхаки з йодом

Один із найкорисніших лайфхаків із використанням йоду полягає у тому, що цей аптечний засіб допомагає дієво очистити воду від бактерій. Так, наприклад, якщо ви не впевнені в якості рідини та не знаєте, чи можна її пити, а кип’ятити воду можливості немає, вам може допомогти йод. У 25 літрів води додайте чайну ложку йоду, а потім – залиште її на декілька годин. Через цей час ви можете без будь-яких сумнівів пити воду, у такій рідині точно не буде шкідливих мікроорганізмів.

Яким чином можна використовувати йод у побуті та чим він допомагає
Яким чином можна використовувати йод у побуті та чим він допомагає

Крім того, йод може допомогти перевірити якість молочних продуктів. Часто недобросовісні виробники додають у свій продукт крохмаль, який допомагає суттєво знизити витрати на виробництво. Якщо споживати цю речовину у великих кількостях, ви ризикуєте набрати надмірну вагу. Додайте краплю йоду на твердий чи кисломолочний сир та подивіться на реакцію. Якщо молочний продукт став синім, то у ньому міститься той самий крохмаль.

Яким чином можна використовувати йод у побуті та чим він допомагає
Яким чином можна використовувати йод у побуті та чим він допомагає

Ви також можете вимити вікна без плям і некрасивих розводів за допомогою йоду. Для того, щоб ваші вікна були кристально чистими, достатньо додати 5 крапель цього аптечного засобу на літр чистої води. Потім готовим розчином вимийте вікна з обох сторін і витріть насухо за допомогою ганчірки, яка добре вбирає вологу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини