Японський метод зробить навіть зелені мандарини солодкими: кислинка пропаде за раз, коли це спробуєте

Напередодні новорічних свят найбільш популярними серед цитрусових в нас традиційно стають мандарини. Їхні аромати у поєднанні з ялинковим завжди асоціюються саме з настанням Нового Року.

Погодьтесь, у ці дні все повинно радувати нас та наших близьких, тому буває дуже прикро, коли намагаючись зробити приємне, ти купуєш мандарини, платиш за них гроші, а вони виявляються геть кислими.

Що ж, навіть у такому випадку не треба впадати у відчай та псувати собі настрій. Зараз ми розповімо, як можна виправити цю ситуацію.

Обираємо цитруси до дому: апельсин або мандарин
Кухар розповів, як зробити з кислих мандаринів солодкі

Ми з’ясували, що кислі мандарини можна підсолодити. І для цього навіть не потрібен цукор або інший підсолоджувач. Виявляється існує так званий “японський метод”. Суть його в тому, щоб влаштувати мандаринам контрастну ванну. Тобто, приготуйте 2 місткості. Одну з гарячою водою (але не настільки, що обпікала руки), а другу – з холодною. Тепер спочатку викладіть мандарини на 10 хвилин у гарячу “ванну”, а потім швиденько перекладіть у холодну на 5 хвилин. Вважається, що температурна різниця нейтралізує зайву кислотність. Цим методом обов’язково потрібно скористатися, бо займає така процедура не багато часу, а ефект компенсує зусилля.

Експерти назвали спосіб перевірки мандаринів на стиглість без розрізання
Кухар розповів, як зробити з кислих мандаринів солодкі

Якщо вам не підходить “японський” спосіб, то для тих, в кого є мікрохвильова піч, пропонуємо підсолодити цитрусові за 30 секунд. Єдине що від вас потрібне — це перед початком на шкірці плодів зробити проколи або маленькі надрізи. У іншому випадку мандарини вибухнуть у печі. Отже, ввімкніть мікрохвильову на максимальну потужність, покладіть до неї підготовлені цитрусові та обробіть їх протягом 30 секунд.

Після того дайте їм охолонути. Ви помітите, що мандарини стали солодше, але їхній смак трошки зміниться через те, що серединка стане звареною.

Експериментуйте і нехай щастить!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини