Чорні півонії зовсім змінили мій сад: тепер саджаю тільки ці квіти, а сусідки дивуються, де я взяла насіння

Останнім часом досить популярною в садівників стала посадка різноманітних сортів півоній, серед яких особливе місце займають різновиди "чорних півоній".

Погодьтеся, що саме “чорні”квіти додають вишуканості та витонченості клумбі. До того ж завдяки тому, що півонії є багаторічниками, це дещо спрощує їхнє вирощування та догляд.

Досвідчені квіткарі радять придбати для посадки чорні сорти деревоподібних півоній з відкритою кореневою системою. Висаджувати такі рослини краще восени за кілька тижнів до настання перших морозів. Але, якщо ви не стигли зробите це, то навесні також можете висадити, але тоді квітки будуть потребувати більше часу для вкорінення.

Садівник розповів, як вирощувати чорні півонії у саду

Отже, для посадки потрібно обрати світлу ділянку, яка отримуватиме 6-8 годин природного освітлення на добу. Ґрунт не має бути перезволоженим, а навколо посадженого куща не повинно бути загущення у вигляді близького сусідства з іншими кущами.

Якщо ви купили рослину у контейнері, то висаджувати квітку потрібно на глибину цього контейнера, а в іншому випадку – слід саджати очками вгору не нижче 5 см. Зверніть увагу на цей важливий момент, інакше півонія може навіть не зацвісти.

Взагалі, строк появи квітів залежить від її віку та розміру. Тому це стається у різні моменти у тих, що були посадженими одночасно.

Садівник розповів, як вирощувати чорні півонії у саду

Півонію садівники полюбляють за невибагливість та стійкість до захворювання. Деякі рослини ростуть та цвітуть протягом 50-100 років.

Інколи квіти настільки рясно квітнуть, що потребують опори. Щоб полегшити таким рослинам існування, варто створити опори з кілків, обрізати листя на висоті 10 см від землі, а також листя, що пожовкле або було вражене морозом.

Самими популярними сортами у наших містах є такі:

Hatsugarasu-Chu Wu, Shining Black Gold, Black Panther, Black Dragon.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини