Що зробити, аби ялинка довго стояла і не обсипалася: прості, дешеві та дієві методи з маминого зошита

Багато українців стикаються з проблемою, що новорічна ялинка швидко жовтіє та обсипається. Та використовуючи певні лайфхаки можна подовжити "життя" святкового дерева.

Зовсім скоро почнуться різдвяно-новорічні свята, і саме час задуматися над прикрашанням оселі до свята.

Багато людей відмовляються від штучних ялинок на користь живих дерев. Та щоб новорічна красуня довго тішила око та не обсипалася – варто знати деякі корисні рекомендації, про які ми далі й розповімо.

Запах мандаринок і хвої в багатьох українців асоціюються з новорічними святами та створюють приємну атмосферу. Щоб ялинка довше залишалася в цьому переліку – за нею необхідно правильно доглядати.

Експерти рекомендують купувати новорічне дерево за тиждень-два до свята.

Що робити, аби ялинка довго стояла і не обсипалася
Що робити, аби ялинка довго стояла і не обсипалася

Після купівлі, варто дати дереву звикнути для нового для неї температурного режиму. Так, на день-два варто поставити її у коридорі чи кімнаті, обмотавши низ стовбура мокрою тканиною.

Перед встановленням ялинки також можна відрізати пилкою коло товщиною 2 см від низу стовбура і просверлити по його центру отвір. Таким чином дерево краще вбиратиме воду, а значить довше стоятиме. Не забувайте часто додавати воду, адже  на кожні 2 сантиметри діаметра стовбура вбирає 1 літр води.

Ідеальний варіант – мокрий пісок.

Також можна самостійно приготувати розчин, який допоможе линці стояти довше. Для цього необхідно у воду додати цукор і сіль у правильних пропорціях, а саме. На відро води додається щіпка солі, столова ложка цукру. Також можна додати одну таблетку аспірину або кілька мідних монет.

Є й простіший шлях – придбати в спеціалізованому магазині готові суміші.

Не варто встановлювати ялинку чи сосну близько до батареї чи інших джерел тепла – вона швидко пожовтіє та обсиплеться.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини