Посадила всього одне насіннячко: як виростити суницю без живців та відростків — інструкція

Ароматна та свіжа суниця на городі радує око та господаря, коли він має змогу зібрати її врожай та поласувати нею свіжою або зварити варення та заготовити на зиму.

Суницю переважна більшість воліє вирощувати розсадою, тому що поратися з насінням доволі трудомістко. Втім, у розмноження саме насінням є багато переваг і головне у тому, що через розсаду передаються хвороби.

Садівник поділився лайфхаком для вирощування суниці з насіння

На що ж потрібно звернути увагу, якщо ви приймете рішення на користь насіння?

По-перше, будьте пильними при покупці посівного матеріалу, оскільки суниця втрачає схожість після 2 років.

По-друге, через те що молоді паростки дуже легко у першому періоді свого розвитку вражаються хворобами, потрібно обов’язково продезінфікувати перед посівом контейнери, а також прожарити ґрунт у духовці.

Садівник поділився лайфхаком для вирощування суниці з насіння

Далі майте на увазі те, що ґрунт потрібно сформувати самому наступним чином: пісок 3 частини та по одній частині садової землі та гною.

Крім того, знайте, що матеріалу потрібна стратифікація. Для цього на ґрунт у контейнері насипте сніг, утрамбуйте його, а зверху покладіть насіння. Поставте контейнер на нижню полицю до холодильника на 3 доби. Цього часу вистачить, щоб насіння втягнулося на правильну глибину у землю. Потім контейнер перемістіть у тепло та на світло. Накрийте його плівкою до появи 2-3 пар листочків. Періодично полівку протягом всього часу знімайте та витирайте з неї конденсат.

Після того, як кількість пар справжніх листочків досягне 3-4, суницю потрібно розпікірувати по окремих стаканчиках.

Перед висадкою розсади на постійне місце перебування загартовуйте її, виносячи на певний час на відкрите повітря, але температура не повинна бути мінусовою.

Остаточно висаджують суницю на грядки у травні, коли погода стане теплою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини