Ось що “подобається” макаронам: хитрий спосіб приготування страви. Не будуть злипатись і розварюватись

Секрет приготування смачних макаронів полягає у правильних пропорціях і дотриманні основних порад експертів. Розповідаємо, як варити страву так, аби вона не злиплась у процесі.

Макарони – універсальний гарнір, який користується популярністю у багатьох країнах світу. Люди вигадали без перебільшення сотні тисяч варіантів доповнення до цієї страви. Втім, ні одна вечеря не буде смачною, якщо за основу ви використовуєте неправильно приготовані макарони. Мова йде про випадки, коли макаронні вироби у процесі варки злиплись. Ділимось порадами, як правильно готувати таку страву.

Як варити макарони

Перше правило приготування ідеальних макаронів можна назвати “Мінус нуль”. Так, для того, аби зварити борошняні вироби смачно та правильно, потрібно витримати правильні пропорції. У 1000 мілілітрах води (1 літр) можна зварити всього 100 грамів макаронів, додавши при цьому 10 грамів солі. Варто завжди пам’ятати, що води для приготування страви потрібно багато – лише так у вас вийде дійсно смачна вечеря або обід.

Експерти розповіли про основні поради та секрети, як правильно готувати макарони
Експерти розповіли про основні поради та секрети, як правильно готувати макарони

Пам’ятаймо і про те, що макарони дуже “люблять” масло. Після приготування у готову страву обов’язково потрібно додати шматочок вершкового масла. Втім, така хитрість застосовується лише в одному разі – якщо ви готуєте страву без підливки. Якщо ж у макарони плануєте додавати підсмажку або соус, можна обійтись без масла.

Як правильно варити макарони, щоб вони не злипались і залишались смачними завжди
Як правильно варити макарони, щоб вони не злипались і залишались смачними завжди

До слова, не варто забувати й про інше обов’язкове правило, яке багато людей чомусь ігнорують. Макарони починають готувати виключно в окропі. Спочатку поставте на вогонь каструлю із солоною водою, дочекайтесь, поки вона закипить, а потім – опустіть туди потрібну кількість води. В іншому разі макарони у процесі приготування просто розваряться.

Популярне

Подібні новини