Після цього моя фіалка розрослася, як ніколи: як налаштувати режим цвітіння сенполії без зайвих витрат

Одна з надпопулярних рослин, що мешкають на наших підвіконнях є різнобарвна та ніжна красуня – фіалка. Щоб виростити її достатньо дотримуватися певних правил, про які зараз поговоримо.

Не починайте розводити фіалки, якщо у вас немає для них гарно освітлених місць у хаті, тому що ці квіти не тільки теплолюбні, а й світлолюбні. Але світло повинно бути розсіяним, м’яким. У іншому випадку листя почне витягуватися, а розетки не стануть привабливими та красивими. Світловий день для них повинен бути забезпеченим протягом від 13 годин.

Ґрунт

Як правильно доглядати фіалку взимку: правильне підживлення
Що зробити, щоб домашня фіалка заквітла: поради садівників

Стосовно ґрунту. Можна придбати спеціальну суміш для фіалок в спеціалізованому магазині, а можна зібрати його самотужки. Наберіть садової землі. Просійте та прогрійте її, щоб позбавитися шкідників. Додайте трошки річкового піску. На дно горщика викладіть дренаж. Це обов’язково! Важливо, щоб коріння фіалки дихало. До речі, коріння у квітки не потужне, навіть, якщо надземна частина є пишною, тому для того, щоб цвітіння настало якомога скоріше, оберіть для куща маленький горщик спочатку з діаметром 5-6 см, а потім можна пересадити квіточку у більшому діаметру – 10-12 см.

Полив

Чому не варто тримати вдома фіалку
Що зробити, щоб домашня фіалка заквітла: поради садівників

Сенполія вибаглива до поливу. Вона не любить пересихання так само як і переливів. Тому оптимально поливати рослину 1-2 рази на тиждень в залежності від пори року. Головне при поливанні – не допустити попадання крапель води на листочки та розетки. Правильним буде поливати у піддон на 20-30 хвилин, а потім воду обов’язково потрібно звідти видалити.

Зрозуміло, що й обприскувати фіалки не можна.

Пересаджування

Оновлювати ці квіти потрібно 1 раз у три роки, пересаджуючи у новий горщик зі свіжим ґрунтом та прибираючи старе та відмерле листя та коріння.

Розмножуються фіалки без особливих проблем живцюванням.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини