Вирощую лавровий лист прямо на своєму підвіконні: особливості догляду та основні поради. Натуральна спеція

Простий спосіб виростити лавровий лист на своєму підвіконні допоможе забути про потребу купляти приправу у магазині. Тепер у вас буде домашня спеція.

Одна з найпопулярніших у всьому світі приправ – лавровий лист. Ми звикли купувати його у магазині, але набагато приємніше готувати страву з використанням власноруч вирощеної спеції. Розповідаємо про головні секрети, як правильно вирощувати лавровий лист. Насправді це дуже просто.

Як виростити лавровий лист

Перейматись щодо складності вирощування лаврового листа не варто – ця рослина давно адаптувалась до домашнього життя, а тому проблем не виникне навіть у новачка. У “дикій природі” лаврове дерево може досягати висоти більш як 10-15 метрів, але кімнатна рослина є значно меншою. Ви можете обрати для себе повноцінне “домашнє” дерево, а можете обмежитись кущем.

Експерти пояснили, як вирощувати лавровий лист у домашніх умовах
Експерти пояснили, як вирощувати лавровий лист у домашніх умовах

Благородний лавровий лист, який ще часто називають звичайним, справедливо називають найпопулярнішим видом спеції. Річ у тім, що лист саме цього сорту використовують для приготування їжі та різних настоянок тощо. Чагарник цього виду має густу крону, а також є завжди зеленим. Варто зазначити, що вирощувати такий лавр неважко – достатньо потурбуватись про те, аби достатньо його поливати та не обмежувати світло.

Для того, аби посадити лавровий лист, потрібне насіння. Також варто запастись готовою сумішшю ґрунту та універсальними добривами. Не забудьте про глиняний або керамічний горщик, а також оберіть ділянку у кімнаті, в якій достатньо світла. Якщо хочете поставити лавр на підвіконні, то найкращі сусіди для нього лаванда або розмарин.

Як вирощувати лавровий лист прямо на своєму підвіконні
Як вирощувати лавровий лист прямо на своєму підвіконні

Для початку ви можете посадити лавровий лист у невеликий горщик, а тільки потім починати обирати для нього новий “дім”. Також варто знати, що така рослина не є вибагливою у догляді, але залишати її без нього також не можна. Лавровий лист може рости й у тіні, але не почне квітнути без належного освітлення. Експерти рекомендують ставити великі горщики з рослиною на підлозі ближче до вікна.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини