Кидаю у миску ці 4 інгредієнти і заливаю оцтом: гризуни і миші обходять мій дім стороною. Лайфхак на мільйон

Миші та інші гризуни можуть стати справжнім головним болем для власників ділянок і будинків, на яких поселились. Розповідаємо, як гуманно вигнати шкідників зі своєї території.

Багато власників приватних будинків і навіть квартир хоча б раз стикались із такою неприємністю, як поява вдома мишей або інших гризунів. Боротись зі шкідниками, які часто псують майно та “під’їдають” ваші запаси, може бути важко. Втім, один простий засіб, приготований у домашніх умовах, може позбавити вас такої проблеми. Розповідаємо, які продукти потрібно змішати, аби гризуни назавжди пішли з вашої території.

Як позбутись від мишей

Звісно, ви можете придбати спеціальні розчини та засоби від гризунів у магазинах побутових товарів. Проте, люди часто відмовляються від використання подібних речовин, адже вони можуть становити загрозу не лише для мишей, але і для домашніх улюбленців і навіть людей. Якщо в будинку є тварини або діти, власники ділянки, на якій помітили гризунів, прагнуть обрати безпечний засіб проти них.

Як вигнати мишей та інших гризунів зі своєї ділянки гуманним способом і без шкоди для себе
Як вигнати мишей та інших гризунів зі своєї ділянки гуманним способом і без шкоди для себе

Порятунком для господарів може стати домашній засіб проти гризунів, для приготування якого потрібно мінімум інгредієнтів. Так, аби зробити розчин, який нікому не зашкодить, а буде просто відлякувати шкідників з вашого дому, потрібні наступні інгредієнти:

  • Кавова гуща – 1 столова ложка;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Шкірка одного лимона;
  • Насіння гвоздики – 3-4 штуки;
  • Оцет 9% – 100-200 мл.

За словами експертів, які поділились таким рецептом, миші та інші гризуни просто ненавидять запах цитрусових, а тому триматимуться подалі від дому, де почують подібний аромат. Інші складові цього засобу також мають доволі різкий запах – часник “смердить”, а ось гвоздику і взагалі називають природним репелентом, який виділяє особливий аромат, від якого шкідники воліють триматись подалі.

Як вигнати мишей та інших гризунів зі своєї ділянки гуманним способом і без шкоди для себе
Як вигнати мишей та інших гризунів зі своєї ділянки гуманним способом і без шкоди для себе

Для приготування домашнього засобу проти мишей і гризунів потрібно очистити лимон від шкірки та подрібнити її. Зубчики часнику натріть на тертці, а кавову гущу та гвоздику покладіть у банку. Потім туди ж додайте часник і шкірки лимона, залийте інгредієнти оцтом. Залиште розчин настоюватись на декілька діб, а потім – процідіть його та перелийте у місткість із пульверизатором. Обприскайте місця, де миші теоретично можуть ховатись.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини