Як правильно виростити еустому для дому та букетів: секрет правильного посіву насіння у всі пори року

Порівняно нещодавно великої популярності у наших квіткарів набула чудова не примхлива квітка еустома, яка прикрасить собою будь-яку ділянку, не потребуючи особливих умов.

Що потрібно знати про еустому? Перш за все, що це рослина-однорічник. Далі те, що розмножується вона лише насінням, оскільки живці не проростають, а коріння гинуть при його поділі. Дорослій квітці перезимувати на ділянці не вдасться, а от для того, щоб вона стигла пройти всі періоди розвитку, необхідно посіяти її насіння у грудні-січні, звичайно не у відкритий ґрунт.

Садівник розповів, як просто можна виростити еустому з насіння

Через 17-20 тижнів після посіву повинні з’явитися перші паростки й, практично одразу, вони почнуть своє цвітіння. На ділянку рослину пересаджують на початку липня у вечірні години. Дуже важливо не затягувати з пересадкою.

Якщо ви плануєте вирощувати еустому у закритому просторі, то висівати її краще у червні-липні у ґрунтосуміш, яку продають для сенполій, або у зроблену самотужки: 2 частини торфу, 1 частина садової землі та ½ частини річкового піску. Для зниження кислотності можна додати золу 1 столову ложку на 0,5 л ґрунтосуміші.

Садівник розповів, як просто можна виростити еустому з насіння

Культура вимоглива до стерильності ґрунту та контейнеру, у якому її планують вирощувати. Ґрунт краще за все пропарити у пароварці 1 годину, а контейнер або горщик потрібно промити розчином марганцівки.

Квітка полюбляє світлі та теплі місця розташування. Тому розсада потребує додаткового штучного освітлення. Температура на ґрунті повинна становити 20-25°. Але не допустимо тримати землю сухою. Піклуйтесь про її зволоження. А ще знавці радять підрослу розсаду не забувати провітрювати.

Коли у на рослині з’являться перші 2-3 пари справжніх листочків, а таке зазвичай стається через 6-8 тижнів, то значить настала пора розсаду пікірувати. Не затягуйте з цим, інакше збільшується ризик пошкодити її коріння.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини