Секрети кухонної гігієни: як часто треба міняти губки та ганчірки й доглядати за столовими приборами

Миття посуду - один з аспектів щоденної турботи про чистоту на кухні. Але й тут є деякі правила, яких не всі дотримуються, і дарма. На кону - ваше здоров'я.

Чистота на кухні – не тільки питання порядку, а й найважливіший елемент турботи про ваше власне здоров’я і здоров’я членів сім’ї. І, до речі, в цьому важливу роль відіграє стан губок і ганчірок для миття посуду, а також правильний догляд за столовими приборами.

Губки для миття посуду: оптимальний термін служби

Губки для миття посуду активно використовуються при видаленні залишків їжі та забруднень з посуду. Рекомендується міняти губку залежно від інтенсивності використання, але не рідше, ніж кожні 2-4 тижні. Якщо губка починає виглядати зношеною, втратила форму або пахне неприємно, це сигнал до її заміни.

Зверніть увагу: для миття дитячого посуду використовуйте окрему губку і міняйте її частіше!

Ганчірки для миття кухонних поверхонь

Ганчірки часто використовуються для протирання сухих і вологих поверхонь. Їх регулярна зміна також допомагає уникнути поширення бактерій і зберігає ефективність прибирання. Міняти ганчірку рекомендується приблизно раз на тиждень, або її потрібно випрати за високих температур.

Не рекомендується використовувати одну й ту саму губку або ганчірку для миття посуду та поверхонь кухонних меблів.

Правила догляду за столовими приборами

Розміщуйте столові прибори в підставці ручкою донизу
Розміщуйте столові прибори в підставці ручкою донизу
  • Столові прибори після миття обов’язково витирайте сухим рушником (бавовняним або мікрофіброю) чи паперовим рушником. Це допомагає прибрати не тільки залишки води, а й запобігає утворенню на них плям і корозії.
  • Сухі прилади менше схильні до розмноження на їхній поверхні мікробів.
  • Розміщуйте столові прибори в підставці ручкою донизу, тобто частина приладу, що контактує з їжею, має бути повернута догори. Це забезпечує більш гігієнічне їх зберігання, оскільки контактна поверхня приладу залишається вільною від можливих забруднень на поверхні підставки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини