Як визначити, скільки років коту: правильне переведення віку пухнастика на людські роки — пояснення

Коти і люди — компаньйони з прадавніх часів. В українській культурі вони займають чинне місце і не дарма, адже не любити цих пухнастиків просто неможливо.

В історії давно стертий момент, коли саме познайомилися коти і люди. Ймовірно це сталося за часів неоліту і з тих пір ми не розлучаємося з цими пухнастиками. У багатьох з нас живуть хвостики, взяті прямо з вулиці. І перед господарями постає цілком логічне питання:

Як визначити, скільки років коту?

Обираємо чотирилапого друга: сім найкрупніших порід котів у світі
Ветеринари розповіли, як перевести вік кота на людські роки

Визначити справжній вік кота — це справжня наука. Тут варто не вдаватися до поширеного стереотипу, щодо того, що просто помноживши на 7, ви отримаєте правдивий вік своєї пухнастої подруги чи друга. Перший рік їхнього життя – це турбо-космічна подорож до дорослішання, еквівалентна 15 людським рокам. Другий рік — це вже приблизго 24, що свідчить про їх стрімке зростання та розвиток.

З 12-річного віку кожен котячий рік дорівнює трьом людським рокам. Якщо ваш пухнастик доживе до 20 років, знайте — це подвиг. Та не забувайте, що ці правила вірні тільки для домашніх тварин. Вуличні котики, які випробували усі труднощі вуличного життя, частіше за все живуть на 5-7 років менше за хатніх хвостиків.

Обираємо чотирилапого друга: сім найменших порід котів у світі
Ветеринари розповіли, як перевести вік кота на людські роки

Очі, шерсть, зуби – це ключі до розкриття таємниці віку котів. Чим темніші тьмяніші очі, тим більше років тваринці. Густа, кудлата шерсть із часом стає візитівкою досвіду та мудрості. А зуби — це як книга історій: чим старше, тим більше пригод і випробувань на них відбивається. З віком вони, як і людські, стираються та псуються.

Якби там не було, наслоджуйтеся кожним днем разом з вашим котиком чи кицею. І нехай всі роки, які ви проживете поруч з улюбленцем будуть найяскравішими та найкращими.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини