Плісняву і цвіль вивела за два пшики: чим прибрати грибок з поверхонь швидко та без зайвих витрат

У сирих та погано провітрюваних приміщеннях часто можна спостерігати наявність чорної чи іншої цвілі, яка є джерелом серйозних  інфекцій та осередком алергічних захворювань.

Поговоримо про те, що потрібно зробити, щоб позбутися цього неприємного сусідства.

Цвілі бувають різних видів:

  • Зелена  — це та, що з’являється на продуктах у закритих спакуваннях.
  • Біла – вона характерна при наявності надлишку вологи, наприклад на ґрунті у горщиках, де ростуть домашні квіти.
  • Чорна – це та, що вражає стелю, стіни у туалетах, душових та у ванній.
  • Синя – притаманна дерев’яним елементам у будівлях.

При тривалому контакті найбільш небезпечною вважається чорна гниль, яка провокує появу безлічі хвороб: астми, легеневих захворювань, алергічних реакцій й таке інше.

Як боротися з пліснявою на стінах в домашніх умовах
Господар назвав дієвий засіб виведення плісняви

Преш за все, починаючи боротися з цвіллю, потрібно усунути причини її появи, а саме: поліпшити вентиляцію у приміщенні, замінити старі або пошкоджені водопровідні труби, зменшити вологість, загерметизувавши отвори у даху або стінах, та полагодити опалювання помешкання.

Тепер за допомогою хімічних препаратів, яких зараз на ринку безліч, треба позбавитися цвілі, обробивши міста її розташування.

Серед народних засобів особливо ефективним та безпечним вважається оцет. Його заливають у пульверизатор та розпорошують на осередок цвілі. Потім через певний час потрібно всю плісняву зняти за допомогою шкребка.

Господар назвав дієвий засіб виведення плісняви

Не менш дієвими є й перекис водню та нашатирний спирт. Хоча останнім засобом можна обробляти лише гладкі поверхні, бо на пористих станеться зворотний ефект.

А майже ідеальним способом є обробка содовим розчином: 1 чайну ложку соди всипають у склянку води. У ньому намочують губку, а потім протирають нею уражену поверхню. Змивати після того цей розчин не потрібно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини