Не поспішайте виливати розсіл з банок: як використати його для ефективного прибирання вдома

Досвідчені господині знають, що розсіл можна використовувати для очищення чайника від вапняного нальоту та каміння. Сьогодні ви дізнаєтеся, як це зробити.

Накип у чайнику складається переважно з вапнякових солей, а саме вапняку та магнію. Причина утворення накипу пов’язана з процесом кип’ятіння води та хімічним складом води. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала основні фактори, що впливають на утворення накипу.

Вода, яка містить багато мінералів, особливо вапняку та магнію, має високу тенденцію утворювати накип. Процес кип’ятіння призводить до випаровування чистої води, залишаючи залишки мінералів, які утворюють накип. Висока температура води сприяє випаданню мінералів і утворенню накипу.

Поверхня чайника, особливо нагріта, сприяє відкладенню мінералів. Щоб уникнути утворення накипу, можна використовувати фільтри для води або регулярно очищати чайник за допомогою методів видалення накипу, таких як використання оцту та солі. Також можна використовувати дистильовану воду або м’яку воду з меншим вмістом мінералів.

Як правильно чистити чайник від накипу
Як правильно чистити чайник від накипу

Розсіл проти накипу

Після соління в банках часто залишається рідина, яку зазвичай виливають в раковину чи унітаз, але мало хто знає, як він може допомогти у боротьбі з накипом. Залийте отриманий розсіл у чайник, так, щоб покривати область з накипом. Доведіть розсіл до кипіння. Вимкніть чайник і залиште розсіл у ньому на 15-20 хвилин. Після цього добре промийте чайник та водою, щоб видалити залишки розсолу.

Розсіл допомагає видалити вапнякові відкладення (накип) завдяки дії кислоти та солі. Важливо враховувати, що ви не повинні використовувати цей метод, якщо в чайнику є скляна або алюмінієва частина, оскільки оцет може пошкодити їх.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини