Як визначити породу кота, якщо він “дворянин”: ці ознаки покажуть приналежність хвостика до знатного роду

Певно кожен господар вуличного пухнастика намагався хоч раз знайти в нього ознаки породи. Звісно, це ні на що не впливає, адже всі пухнастики світу однаково заслуговують на любов та турботу.

Давайте відверто. Вуличних котів у ветеринарних клініках називають “метисами”, що означає, що в генах хвостика є багато від різних порід.

Тож давайте спробуємо розібратися, до якої породи може відноситися ваш пухнастий улюбленець.

За певною яскравою ознакою в зовнішності тварини, можна визначити наступне:

  • якщо в нього повністю відсутня шерсть – це може говорити, що він відноситься до породи “сфінкс”.
  • якщо вушка котика прилягають – це може бути ознакою скотіш-фолда.
  • якщо кіт має великі габарити, порівняно зі середньостатистичними котами, а також має “китиці” на вушках – можливо вам дістався мейнкун.
  • витягнута мордочка пухнастика може вказувати, що в його роду були орієнтали. Доречі, ця порада відноситься до балакучих. То ж якщо пухнастик ще й любить “поговорити”, тоді хтось з його предків, а то й час він відноситься до цієї породи.
  • короткі лапки мають пухнастики породи “манчкін”, а завиті вушка – “керли”.
  • якщо котик має приплюснуту мордочку – це вказує на рідство з персами чи екзотами.
 Як визначити породу вуличних котів
Як визначити породу вуличних котів

Звісно, не можна точно вказати породу лише за однією ознакою. До того ж, існує багато порід, які дуже схожі (наприклад, британці з шотландцями).

Якщо ви рішуче налаштовані все ж дізнатися, хто є породистим “родичем” вашого котика, то краще звернутися за допомогою до фелінолога – експерта, який займається вивченням кішок на науковому рівні.

Та в цілому, немає жодного значення, знатного роду улюблений пухнастик чи ні. Адже найважливіше, що він дарує вам щастя та радість, за що ви зповна йому віддячуєте своєю турботою та любов’ю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини