Є не тільки на морді, можуть “хворіти” і не лише: цікаві факти про котячі вуса, про які знають одиниці

Котячі вуса - не лише красива та естетична особливість пухнастиків. Також вони впливають на їх поведінку та навички. Сьогодні ви дізнаєтесь 5 цікавих фактів про котячі вуса.

Далеко не всі господарі пухнастиків знають, що котячі вуса також називають вібрисами. Ми підготували ще 5 цікавих фактів про них.

Факт № 1

Насправді вуса в котів є не лише на мордочці біля носика. Також вібриси у пухнастиків є над очима та на задній частині передніх лап. Таке їх розміщення необхідне пуснастику для того, щоб збирати інформацію про оточуючий світ.

Факт № 2

Вуса на мордочці котика завжди симетричні. Зазвичай, їх 24. Вони розміщені в чотири ряди по 3 вуса кожен. Їх може бути й більше, та точно кількість парна.

Факт № 3

Є така хвороба, яка називається стрес котячих вібрисів. Вуса пухнастиків настільки чутливі, що можуть отримати стрес від зайвого подразнення. Тому якщо ваш улюбленець вигрібає корм з миски перед тим, як його з’їсти – це говорить про те, що йому потрібно підібрати ширшу миску.

Цікаві факти про котячі вуса
Цікаві факти про котячі вуса

Факт № 4

Вібриси, які розташовані на задній частині передніх лап виконують важливу функцію, адже допомагають тварині лазити по деревах та полювати.

Наприклад. коли кіт вполював мишу, то саме вуса йому можуть “підказати”, чи жертва перестала рухатися чи час нанести вирішальний удар.

Факт № 5

За вусами також можна визначити настрій улюбленця. Якщо вони розпушені та розслаблені – пухнастик задоволени. Якщо притиснуті до мордочки – кіт чогось злякався. Якщо вуса вперед, а вушка вгору – пухнастик пильний і стежить за кимось. Можливо на стіні павучок і він хоче його вполювати?

Корисні поради:

  • обрізати котячі вуса категорично заборонено
  • без крайньої необхідності не торкайтеся вібрисів котів
  • зверніть увагу, щоб котик не торкався вусами миски. Краще поставити ширшу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини