Як прибрати зі “шмоток” запах секонд-хенду: перестанете соромитись та ловити косі погляди перехожих

Інколи прибрати з речей специфічний запах буває дуже складно. Він може не зникати навіть після прання. Та певні хитрощі допоможуть вирішити ц делікатну проблему.

В магазинах, які продають вживані речі, часто можна знайти ексклюзивні речі за доступною ціною. Єдиною і досить складною проблемою може стати виведення специфічного запаху формальдегіду, яким просочені речі з секонд-хенду.

Звичайне прання з першого разу рідко прибирає специфічний аромат речей. Та сьогодні ми поділимося перевіреними рекомендаціями, які впораються з ціює проблемою легко та просто!

Спосіб № 1

Для цього вам знадобиться 100 мл. оцту, 50 г соди та 10 літрів гарячої води. Все це потрібно змішати та занурити в розчин речі на вісім годин. Після цього періть речі звичайним чином.

Спосіб № 2

Також впоратися з запахом формальдегіду допоможе аміак. В 5 літрах нарячої води потрібно розчинити 10 мл 5%-вого нашатирного спирту. Залиште речі в такій воді на годині, а далі періть, як завжди.

Як вивести з речей неприємний запах секонд-хенду
Як вивести з речей неприємний запах секонд-хенду

Спосіб № 3

Можна прибрати запах і просто за допомогою води. Для цього занурюємо речі у холодну воду та лишаємо їх там на добу. Час від часу перемішуйте речі з водою, а потом виперіть в пральній машині.

Спосіб № 4

Скористайтеся потужними ароматизаторами, роль яких виконає ароматизована морська сіль. На 5г речей знадобиться близько кілограма морської солі та вода. Вибирайте хвойний, цитрусовий чи морський запах. Замочіть речі на дві години, після чого закиньте в пральну машинку.

Як прибрати запах з хутра чи шкіри?

Вищеописані методи для цього не підійдуть. Краще повісити речі з цих матеріалів на декілька днів на мороз. Наприклад, на балкон з відчиненими вікнами. Після цього речі кладіть в герметичний мішок з ароматизованим саше. Закривайте та залишайте на деякий час.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини