Ці прилади “жеруть” найбільше електроенергії: вимикайте їх, щоб не платити великі рахунки. Не всі знають

Деякі побутові прилади у наших квартирах споживають багато електроенергії, навіть коли ми ними не користуємось. Сьогодні ми розповімо про це детальніше.

З настанням зимової пори влада наголошує на важливості економії електроенергії, щоб не навантажувати енергосистему. Окрім того, економне споживання кіловат допоможе зменшити рахунок в кінці місяця на оплату послуг.

Є декілька приладів, які буквально “жеруть” електроенергію, а вимикати їх часто забувають.

Водонагрівачі

Водонагрівач є одним із найбільш витратних електроприладів у помешканні. Коли ви ним не користуєтесь – краще вимкнути його з електромережі. Наприклад в час сну або перед виходом з дому.

Також можна встановити програмований термостат, який автоматично регулюватиме температуру в залежності від ваших побажань.

Кондиціонери та обігрівачі

Безконтрольне користування обігрівачами повітря та кондиціонерами тягне за собою доволі серйозне споживання електроенергії. Контролюйте їз в залежності від зміни погодних умов і пам’ятайте, що градус в той чи інший бік може вплинути на витрати кіловат.

Названо найбільш енергозатратні електроприлади
Названо найбільш енергозатратні електроприлади

Зарядні пристрої

Майже всі залишають зарядку у розетці після того, як вже зарядили свій мобільний телефон. Здається, що це дурниці, та насправді постійно увімкнені зарядні пристрої споживають електроенергію. То ж рекомендуємо не забувати вимикати з розетки зарядку, коли ви нею не користуєтесь.

Названо найбільш енергозатратні електроприлади
Названо найбільш енергозатратні електроприлади

Комп’ютери чи ноутбуки

Якщо ви залишаєте комп’ютер чи ноутбук у режимі очікування, то пам’ятайте, що це також викликає постійне споживання електроенергії.

Вимикайте їх та інші пристрої (монітори, принтери) , якщо не користуєтесь ними більше півгодини. Таким чином можна також ефективно зменшити енергоспоживання.

Щоб не витрачати гроші дарма та не напружувати енергосистему радимо використовувати прилади з розумом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини