Мій кактус виріс здоровим, як у Мексиці: три секрети догляду за сукулентами для гарного росту

Зазвичай кактуси цінують за їхню невибагливість у догляді, за можливість створити з ними бажану композицію домашніх квітів. А от змусити їх цвісти вдається не завжди.

Втім, коли це все ж таки стається, то вони здатні прикрасити своїми яскравими квітами будь-яке приміщення. Хоча досягти цього важкувато, існують деякі кроки, завдяки яким цвітіння може настати досить швидко.

Освітлення

Як правильно доглядати за кактусом і що робити, якщо він пожовтів
Садівник розповів, як правильно вирощувати кактуси у горщиках

Приділіть увагу освітленню, тому що ці рослини потребують яскравого світла протягом всього дня. Оберіть саме таке підвіконня, де сонця зазвичай багато. Якщо такого не знайдеться, то доведеться увімкнути штучне освітлення фітолампами.

Оптимальна температура навколишнього середовища

Для цвітіння кактуса потрібно забезпечити його довкільною температурою +20…25°. При іншому температурному коливанні, на жаль, квітка не зацвіте, а може й захворіти.

Поливання

Як правильно доглядати за кактусами вдома, аби вони зацвіли
Садівник розповів, як правильно вирощувати кактуси у горщиках

Поливати кактус правильно, означає робити це тільки тоді, коли земля у горщику щойно висохла. До того ж старайтеся уникати потрапляння води на листя та квіти.

Підживлення

Для того, щоб настало цвітіння, необхідно кожні 2-3 тижні надавати рослині підживлення спеціальними добривами, що продають у магазинах. Читайте інструкцію до них та ретельно її дотримуйтесь, щоб замість користі не заподіяти шкоду.

Умови для стану спокою

Перед цвітінням, кактусу потрібно відпочити, набратися сил. Ось чому у зимовий період потрібно перестати підживлювати його та зменшити полив. У цей період варто горщик з квіткою перенести у темне та прохолодне місце з навколишньою температурою від +10° до +15°.

Знавці запевняють, що, зробивши ці кроки, ви обов’язково зможете домогтися цвітіння своїх колючих улюбленців вже через 2 тижні. Але не забувайте про унікальність кожної квітки, тому уважно слідкуйте за ними та підлаштовуйтесь під неї та її потреби.

Популярне

Подібні новини