Чому коти шаленіють від картонних коробок: виявилось, що пухнастики це роблять не на зло господарям

Виявляється, у пухнастиків є маса причин для того, щоб обожнювати картонні коробки. Сьогодні ви дізнаєтесь ще один секрет з життя котиків.

Цю особливість пухнастиків помітив кожен власник котика. Купуєш йому якусь “наворочену” та дорогу іграшку чи будиночок, а він його ігнорує, надаючи перевагу картонній коробці, в яку були запаковані забавки.

Чому ж так насправді відбувається? На це є мінімум 5 причин. Спойлер: ні, коти над нами не знущаються в такий спосіб.

Не дивлячись на те, що домашнім улюбленцям не загрожують хижаки, інстинкт виживання ніхто не відміняв. Котики проводять більшу частину життя уві сні, а тому їм потрібне місце, де вони почуватимуться в безпеці. Коробка в цьому випадку виконує роль “печери”, в якій можна сховатися та бути в безпеці.

Чому коти обожнюють картонні коробки
Чому коти обожнюють картонні коробки

Котики люблять тепло, і завжди шукають комфортні місця для відпочинку. Коробка з картону зручна та тепла. То чому ж не відпочити там?

Пухнастики – дуже допитливі тварини. Вони обожнюють досліджувати все нове. Тому поява в будинку нового предмету обов’язково викличе інтерес хвостика. Йому треба залізти в коробку, понюхати її і навіть погризти.

Якщо ви в коробці принесли щось, то котик неодмінно захоче дослідити це.

Картонна коробка – це іграшка і дряпалка в одному “флаконі”. Текстура матеріалу дозволяє.

Остання причина буде для багатьох неочікуваною. Виявляється, що картонні коробки допомагають улюбленцю подолати стрес. Так, в Нідерландах проводили дослідження в притулку для тварин. Тоді до нього прибуло 19 нових котів. Десятьом з них дали картонні коробки, а девятьом – ні. Врешті, представники першої групи швидше подолали стрес та адаптувалися до нових умов життя.

Все тому, що коти могли ховатись у коробках, і мати таким чином місце, щоб розслабитися, коли навколишнє середовище змушувало їх хвилюватися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини