Чому не треба чіпати котів за хвіст та як зрозуміти, що пухнастику не подобаються дотики: це знають одиниці

Не всі домашні улюбленці люблять, коли їх гладять. Ще частіше господарі стикаються з питанням, чому кіт нервує, коли торкаєшся його хвоста. Сьогодні ви дізнаєтесь відповіді.

Сьогодні ви дізнаєтесь декілька причин, чому пухнастиків не можна чіпати за хвіст. Виявляється на це існує безліч причин.

По-перше, хвостові хребці котів зночно рухливіші за спинні, і дотики до них неприємні та дискомфортні тварині. В хвостику чотирилапих знаходяться скупчення нервових закінчень, тому коли ви тягнете кота за хвіст – йому дуже неприємно!

Пам’ятайте, що хвіст вашого улюбленця – продовження його хребта, він служить своєрідним “кермом”, яке допомагає тварині маневрувати, зберігати рівновагу та утримуватися на крутих поворотах.

Часто діти люблять тягати котів за хвіст. Тому їм необхідно пояснити, що тваринці боляче і робити цього категорично не можна. Періодичне чи різке дьоргання пухнастика за хвіст може  викликати розтягнення, а то й розрив нервів, які беруть участь у функціонуванні задніх лап, кишківника та сечового міхура.

Згідно слів вчених, найбільше котики люблять коли їх гладять за вушками, по лобику і щокам, під підборіддям.

А от хвіст і животик – зась! Щодо останнього – це пов’язано з тим, що живіт – найніжніша область на пухнастику, адже саме там знаходяться всі життєво необхідні органи пухнастика.

Чому не треба чіпати котів за хвіст
Чому не треба чіпати котів за хвіст

Як зрозуміти, що котику не подобаються ваші пестощі?

  • він вилизує ті місця, яких ви щойно торкалися;
  • котик активно матиляє хвостом з боку в бік;
  • вушка притиснуті до голови;
  • котик кусає чи царапає вам руки;
  • шерсть вздовж спини посмикується.

Будьте уважні до свого чотирилапого улюбленця і дотримуйтесь наших рекомендацій, щоб забавки з пухнастиком приносили радість і задоволення вам обом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини