Старі рушники з цим диво-засобом стануть новими: махрові будуть як пух, а вафельні кухонні – аж хрустітимуть

Деякі миючі засоби можуть містити агресивні хімічні речовини, які впливають на структуру тканини і зменшують м'якість, саме тому краще використовувати домашні засоби.

У воді містяться мінерали, такі як кальцій і магній, які можуть осідати на волокнах рушників. Це може призвести до втрати м’якості і створення жорсткості. Якщо вода у вашому регіоні відноситься до важкої, вона може містити більше мінералів, що може впливати на м’якість рушників.

Використання надто великої кількості мила або м’якого кондиціонера для білизни може залишати залишки на рушниках і робити їх менш м’якими. Часте прання та використання може призвести до зношування волокон рушника, що робить їх менш м’якими. Редакція сайту Добрі новини підготувала кілька дієвих засобів, які точно допоможуть повернути вашим рушникам мʼякість.

  • Використання соди.

Намочіть рушник в холодній воді. На великому відрі використовуйте 1/2 чашки соди та додайте туди рушник. Залиште рушник у содовому розчині на кілька годин або протягом ночі. Потім вийміть рушник і прополоскайте його.

Як правильно прати рушники в домашніх умовах
Як правильно прати рушники в домашніх умовах
  • Використання оцту.

Змочіть рушник у воді. Змішайте оцет з водою в співвідношенні 1:1. Поставте рушник в розчин оцту на 30-60 хвилин. Прополоскайте рушник чистою водою.

  • Використання м’якого кондиціонера.

Заповніть велику ванну або раковину водою. Додайте 1/4 чашки м’якого кондиціонера для білизни. Занурте рушник у воду та дайте йому відпочити протягом години. Прополоскайте рушник в чистій воді.

Як повернути м'якість своїм улюбленим махровим рушникам
Як повернути м’якість своїм улюбленим махровим рушникам
  • Використання гарячої води та солі.

Засипте велику частину солі в гарячу воду і розчиніть її. Занурте рушник у гарячий розчин на кілька годин. Прополоскайте рушник у чистій воді.

  • Використання ензимних препаратів.

Використовуйте ензимний препарат для прання. Додайте препарат до гарячої води і покладіть рушник в розчин протягом 30-60 хвилин. Прополоскайте рушник. Обирайте той метод, який вам здається найзручнішим або їх комбінацію. Важливо прополоскати рушник після будь-якого з цих методів, щоб видалити залишки засобів.

Популярне

Подібні новини