Цей сорт огірків завоював серця багатьох дачників зі стажем. Характеристика популярного овочу

Не встигли відгуляти новорічні свята, а вже й середина січня минула. Ще трохи та почнеться новий дачний сезон! Тож пропонуємо починати активно до нього готуватися, зокрема, обираючи насіння овочів.

“Добрі новини” продовжують знайомити вас з сортами огірків, які за останні роки знайшли велику кількість прихильників серед українських дачників та щасливих володарів приватних будинків з городами.

Нещодавно на нашому сайті вийшов оглядовий матеріал, де йшлося про сорт огірків – Капрікорн. Сьогодня же ми пропонуємо вашій увазі ще один, як то кажуть, плодовитий сорт цього популярного овочу, що має назву Воргебирштраубе.

Сама назва говорить, що цей ранньостиглий сорт був виведений німецькими селекціонерами й вважається одним з невибагливих – адаптується до будь-яких умов. Однаково добре підходить як до вирощування у відкритому ґрунті, так й в теплицях, а також у горщиках на підвіконні.

Характеристика сорту

Сорт Воргебирштраубе вирізняється високою врожайністю та чудовим смаком огірків. Рослина є середньорослою, досить компактною та з хорошою стійкістю до хвороб.

Плоди – циліндричної форми, середньою довжиною близько 13 см, з тонкою шкіркою і дрібними горбками. Огірки цього сорту дуже хрусткі, мають соковиту та солодку м’якоть і мінімальний вміст насіння.

Врожайність досить висока (до 15 кг з квадратного метра), тому що огірки цього сорту зазвичай мають багато зав’язів.

Сорт огірків Воргебирштраубе однаково гарно підходить як до приготування салатів, так й для консервації

Досвідчені дачники назвали найкращий для вирощування сорт огірків
Досвідчені дачники назвали найкращий для вирощування сорт огірків

Особливості вирощування

  • Підготовка ґрунту: Виберіть сонячне місце з хорошою вентиляцією. Ґрунт має бути пухким, удобреним компостом. Обробіть ґрунт і створіть грядки.
  • Посів: У відкритий ґрунт насіння Воргебирштраубе висаджують в кінці квітня – на початку травня (залежить від регіону), коли загроза заморозків минула. Глибина посадки становить приблизно 2 см. Відстань між рослинами – близько 20-30 см, між рядами – краще 45 см.

Якщо ж ви прихильники вирощування овочів розсадою, то пророщуванням краще розпочати займатися наприкінці лютого – на початку березня.

  • Догляд за рослинами: Регулярно поливайте огірки, особливо в період сухості. Забезпечте підтримку рослинам, використовуючи опори. За необхідності проповзайте грядки і мульчуйте ґрунт.
  • Добрива: Підживлюйте рослини комплексним добривом у період активного росту. Це сприяє формуванню міцних рослин і поліпшенню якості плодів.

 

 

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини