Якщо побачите це в скумбрії – не викидайте: якби знала раніше, то зекономила б купу грошей. Знають одиниці

Багато господинь, коли бачать це в скумбрії - зразу ж приймають рішення перемістити рибу до смітника. І дарма! Сьогодні розповімо, чому цього робити не варто.

Cкумбрія не тільки смачна риба, а й дуже корисна. Сьогодні ми розповімо, як обрати свіжу продукцію та розкриємо особливість, про яку знають не всі господині.

При виборі скумбрії, в першу чергу, необхідно звернути увагу на її форму. Якщо тушка викривлена в хребті, і це ж відбулось і з іншими рибинами на прилавку, то це вказує, що рибу неодноразово заморожували з подальшим розмороженням. Вживання такої риби може виликати харчове отруєння, тож купувати таку тушку не варто.

Жовті плями на спинці риби говорять, що скумбрія, як то кажуть, не першої свіжості і після приготування ви зможете відчути, що вона гірчить.

Також зверніть увагу на зовнішні пошкодження риби: якщо хвіст потрісканий, а шкірка виглядає сухою, то це говорить, що риба вже давно лежить на прилавку.

Отже, як обрати скумбрію ми визначилися.

Під час чищення та виймання внутрішностей, господині можуть побачити дещо, що багатьох змушує відправити рибину до сміттєвого кошика.

В інтернеті багато користувачів вважають, що це глисти і від риби треба якнайшвидше позбутися. Та насправді це пілоричні придатки скумбрії –  мішковидні вирости на початку кишково-шлункового тракту, за допомогою яких відбувається нейтралізація їжі, що переходить до лужного середовищі кишківника. Тому якщо побачите їх – не панікуйте, а просто приберіть, як і інші зайві частини риби.

Пілоричні придатки скумбрії
Пілоричні придатки скумбрії

Що ж до глистів, то вони також можуть бути в скумбрії. Втім, виглядають вони зовсім не так і на вигляд схожі на кружальця. Часто вони знаходяться на внутрішніх органах риби, які не використовуються в їжі.

Глисти в скумбрії
Глисти в скумбрії

Доречі, одним з методів знезараження є заморожування риби.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини