Ветеринари розповіли, чи можуть кішки плакати від смутку: як виявилось, сльози – не лише для людей

Кішки також здатні показувати свої емоції, але вони роблять це трішки в інший спосіб, ніж люди. Експерти розповіли, чи здатні кішки плакати через сум.

Кішки не плачуть так, як роблять це люди, але вони можуть виявляти знаки горя, стресу або сумування через різні поведінкові вияви та міміку. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала деякі ознаки того, що кішка може виявляти смуток або стрес.

Якщо кішка муркоче більше, ніж зазвичай, це може бути спробою заспокоїти себе або виразити занепокоєння. Зайве лизання тіла або шерсті також може бути проявом стресу чи тривоги. Втрата інтересу до їжі або навпаки, переїдання, може свідчити про невроз чи стрес. Якщо кішка стає менш активною, проводить більше часу в ліжку чи ховається, це може бути знаком зневаги чи суму.

Чи можуть кішки плакати за своїм господарем
Чи можуть кішки плакати за своїм господарем

Надмірна потреба в увазі та ласці може свідчити про бажання виразити сум або невпевненість. Зміни у режимі сну, агресивна поведінка чи, навпаки, занадто витягнута, можуть бути вказівниками на емоційні труднощі. Важливо зауважити, що кішки не мають таких фізіологічних можливостей, як люди, і не виявляють сліз. Однак їхня поведінка може відображати їхні емоції та стан здоров’я. Якщо ви помічаєте неспокійну поведінку у своєї кішки, особливо якщо вона триває тривалий час, краще звернутися до ветеринара для консультації та оцінки стану тварини.

Домашні улюбленці потребують багато уваги, тому не варто залишати їх самих вдома на тривалий час. Кішки відчувають себе покинутими і через це можуть стресувати. Якщо ви плануєте завести кішку – обовʼязково подбайте про ігрову зону для неї, або, що буде ще кращим, заводьте одразу двох кішок, щоб вони могли гратися між собою, поки вдома нікого не буде.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини