Дезодорант залишає жовті або білі плями на одязі – що робити: вам допоможе один ефективний засіб

Дезодорант – це наш захист від поту, але ми не завжди можемо захистити від дезодоранту наші речі, оскільки він залишає чимало плям на одязі.

Плями на одязі від дезодоранту можуть виникати з-за реакції між інгредієнтами дезодоранту та інгредієнтами тканини або через самі інгредієнти дезодоранту. Деякі дезодоранти містять алюмінієві солі, які можуть взаємодіяти з тканинами, особливо з волокнами синтетичних матеріалів, і викликати плями. Деякі інші інгредієнти, такі як кольорові або ароматичні речовини, можуть взаємодіяти з тканиною та залишати сліди або плями.

Інколи сам піт, який видаляється з тіла, може взаємодіяти з інгредієнтами дезодоранту та тканиною, спричиняючи появу плям. Щоб уникнути цього, ви можете використовувати безбарвні антиперспіранти або дезодоранти, які не містять алюмінієвих солей. Також, ретельно слідкуйте за тим, щоб дезодорант був повністю сухим перед тим, як надягати одяг.

Якщо у вас виникають проблеми з плямами, можна також спробувати наносити дезодорант за деякі години до того, як надягати одяг, щоб дати йому повністю висохнути та вбратися. Якщо плями все ж зʼявилися, існує кілька ефективних домашніх засобів, які вам допоможуть.

Як позбутися жовтих плям від поту на одязі
Як позбутися жовтих плям від поту на одязі
  • Оцтовий розчин.

Змішайте рівні частини оцту і води. Застосуйте цей розчин на пляму. Дайте йому працювати протягом 15-20 хвилин. Делікатно витріть пляму чистою ганчіркою або м’якою щіткою.

  • Лимонний сік.

Вимажте пляму свіжим соком лимона. Протріть м’якою тканиною або ганчіркою. Уникайте впливу сонця на оброблену область, оскільки лимонний сік може викликати пігментацію під дією сонця.

  • Сода і води розчин.

Змішайте соду з водою до утворення пасти. Нанесіть пасту на пляму і залиште на 15-20 хвилин. Промийте водою та протріть.

  • Гідрооксид перекису.

Нанесіть невелику кількість гідрооксиду перекису на пляму. Дайте йому працювати протягом кількох хвилин. Промийте водою та протріть.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини