Навіщо класти лавровий лист під подушку та у ванні: якби знала раніше, то суттєво б зекономила гроші

Використання лаврового листа допоможе не тільки покращити смак страв, а й допоможе розслабитися, покращить сон і стан волосся. Як саме - читайте в нашому матеріалі.

Лавровий лист – це не лише запашна пряність, яка стає в нагоді під час приготування різноманітних страв.

Окрім того, спеція має безліч варіантів застосування при вирішенні побутових, і не тільки, питань. Яких саме – читайте далі.

Лавровий лист і подушка

Використання лаврового листа може поліпшити ваш сон. Якщо ви страждаєте від безсоння, то покладіть під подушку листочок лаврушки і нарешті почнете висипатися. Запах та масла пряності заспокоять та допоможуть розслабитися. Тож якщо ви давно маєте проблеми зі сном – використовуйте цей простий лайфхак.

Лавровий лист і волосся

Якщо ваші локони стали тьмяними або ж почала лущитися шкіра голови – на порятунок знову приходить лавровий лист. Спробуйте приготувати розчин, яким будете промивати волосся. Для цього необхідно у воді замочити 6 лаврушок і дати настоятися протягом 10 годин. Після того, як помиєте голову – промийте волосся отриманим розчином і насолоджуйтесь здоровим волосся.

Навіщо класти лавровий лист під подушку та у ванні:
Навіщо класти лавровий лист під подушку та у ванні:

 Лавровий лист і ванна

Втомилися після роботи і нервуєте? Тоді рекомендуємо прийняти ванну або душ. Та перед цим розвісьте у приміщенні декілька лаврових листочків. Ефірні олії, що містяться в їх складі, допоможуть заспокоїтися та розслабитися та підготувати нервову систему до сну. Наголошуємо, що листочки мають бути сухими у самій ванній кімнаті. У воду їх класти не потрібно.

Нагадаємо, що відвари з лавровим листям допоможуть покращити травлення та позбутися здуття живота. Окрім того, лаврове листя має сечогінний ефект та має протизапальні властивості. Втім, не варто займатися самолікування і за наявності будь-яких скарг на стан здоров’я – відвідайте свого сімейного лікаря.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини