Навіщо засипати ложку солі в унітаз: цей лайфхак суттєво зекономить сімейний бюджет і допоможе в побуті

Хлорид натрію - він же звичайна сіль, має багато властивостей, які суттєво полегшать домашні справи та допоможе усунути неприємні побутові проблеми.

Сіль – не тільки “королева приправ”. Її можна використовувати в багатьох побутових справах замість “хімії”.

Сьогодні ви дізнаєтесь декілька способів використання солі в господарстві.

За допомогою солі можна легко та ефективно позбутися запаху старих каналізаційних труб. Це особливо актуально для мешканців старих будинків, в яких десятиліттями не заміняли каналізаційні труби.

Щоб вирішити цю проблему достатньо використати простий лайфхак, а саме кожного дня насипати по ложці хлориду натрію (саме таку наукову назву має сіль) до унітазу.

Цей способі не тільки допоможе позбутися неприємного аромату, але й заблокує розмноження хвороботворних бактерій та мікробів. Окрім того, сіль стане профілактикою засмічення унітазу.

Навіщо засипати ложку солі в унітаз
Навіщо засипати ложку солі в унітаз

Краще за все насипати сіль в унітаз вранці перед виходом на роботу, коли нікого не залишається вдома. Доки ви працюєте і ніхто не користується туалетом – сіль робитиме свою справу, борючись з неприємним запахом.

Для того, щоб прочистити раковину потрібно використати сіль наступним чином: 300 г солі змішати з 100 мл 70%-х оцтової есенції та залити в отвір. Через півгодини просто включити холодну воду на хвилину. За необхідності процедуру потрібно повторити.

Як ще можна використовувати сіль в побутових справах?

  • перед першим застосуванням віника замочіть його в соляній воді на три години. Після цього “ритуалу” він служитиме довше;
  • якщо ви нарізали рибу чи цибулю і неприємний запах з рук все ніяк не зникне – натріть їх сіллю і гарненько промийте водою;
  • щоб твердий сир не сохнув рекомендується огорнути його серветкою, змоченою в розчині солі й води.

Популярне

Подібні новини