Почистила цим сковорідки і деко і нагар відпав сам собою: домашній диво-засіб, який варто спробувати

Навіть найкращий, найякісніший посуд з часом може покритися неприємним чорним нагаром. Розповідаємо, як позбутися накипілих залишків їжі з маслом за допомогою простого засобу.

Кожен з нас, хто веде господарство, стикається з вічним питанням: як ефективно видалити нагар і відновити блиск нашим улюбленим кухонним аксесуарам. Виявляється, вирішення цієї проблеми може бути набагато простіше, ніж ви гадали. Є домашній диво-засіб, який не лише зробить ваші сковорідки блискучими, але і впорається з нагаром на деко. Давайте познайомимося із цим ефективним рішенням.

Що робить нагар з металевими поверхнями?

Нагар – це ворог будь-якої господині, яка цінує свої кухонні прилади. Надлишок бруду може призвести до втрати ефективності сковорідок та деко, а також негативно позначитися на смакових якостях приготовлених страв. Звісно, є багато хімічних засобів, які обіцяють розчинити нагар за мить, але їхні склади не завжди безпечні для здоров’я.

Що робити з нагаром?

Експерти назвали домашній засіб для видалення нагару з посуду

З цією задачею на відмінно впорається домашній засіб, який робиться всього з кількох бюджетних інгредієнтів. Ось і вони:

  • Сік від 2-х лимонів
  • 1/2 склянки оцту
  • 1/4 склянки соди
  • 1/4 склянки солі

У глибокій мисці змішайте сік від лимонів, оцет, соду та сіль. Суміш буде створювати пузирі, але не хвилюйтеся — це зовсім нормально. Перелийте у тазик. Занурте сковорідку чи деко у суміш і залиште на ніч. Цей крок дозволяє інгредієнтам проникнути в нагар і розкладати його на молекули.

За допомогою губки або щітки для посуду ретельно очистіть поверхню від нагару. З великою вірогідністю він з легкістю зійде, залишаючи за собою чисту і блискучу поверхню.

Як відмити сковорідку від нагару: поради експерта
Експерти назвали домашній засіб для видалення нагару з посуду

Добре промийте сковорідку чи деко під теплою водою, щоб видалити залишки суміші та нагару.

Використовуйте чисту ганчірку або рушник для витирання і полірування поверхні. Ви будете вражені результатом – ваші кухонні аксесуари знову сяятимуть!

Чому цей метод ефективний?

  1. Лимонний сік: містить кислоту, яка розчиняє нагар і відбілює поверхню.
  2. Оцет: його кислотні властивості також відбілюють та розчиняють нагар, але водночас він природний і безпечний для здоров’я.
  3. Сода та сіль: мають абразивні властивості, допомагаючи видалити бруд.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини