Ветеринари розповіли, чому не можна голити та стригти котів без причини: ваш улюбленець “дякую” не скаже

Чимало господарів в гонитві за бездоганним виглядом свого домашнього улюбленця вдаються до речей, яких зовсім не потрібно робити. Однією з таких є котяча стрижка.

Гоління або стрижка може призвести до подразнення чутливої шкіри кота, що може викликати болісність, свербіж, а іноді й інфекції. Шерсть кота служить не лише для краси, а й для захисту від перегріву та переохолодження. Гоління може порушити цей процес, що може призвести до проблем з регулюванням температури тіла. Шерсть котів також захищає їх шкіру від ультрафіолетових променів. Гоління кота може зробити його більш вразливим до сонця та опіків.

Для багатьох котів стрижка або гоління може бути дуже стресовим досвідом. Це може призвести до непокою, агресивності та інших поведінкових проблем. Шерсть також слугує як захист від блох та інших паразитів. Гоління може збільшити ризик зараження паразитами, особливо, якщо не дотримуватися відповідних профілактичних заходів.

Ветеринари розповіли, чому не можна голити котів
Ветеринари розповіли, чому не можна голити котів

Коли можна стригти кота

  • Надмірне линяння: Якщо ваш кіт надто сильно линяє, особливо влітку, стрижка може допомогти зменшити кількість випадаючої шерсті та забезпечити йому зручніше перебування у спекотну погоду.
  • Клубний або хворий кіт: Якщо ваш кіт потребує лікування або має проблеми з гігієною через шерсть (наприклад, випадання шерсті, звивиста шерсть), стрижка може бути необхідною для полегшення догляду за ним та покращення його стану.
  • Видалення забруднень: У деяких випадках стрижка може бути необхідною для видалення забруднень, які застрягли в шерсті кота.
  • Для зручності: Деяким котам може бути комфортніше в спекотний період, якщо їх шерсть скоротити. Однак це залежить від індивідуальних особливостей кожного кота.

У будь-якому випадку, перед тим як проводити стрижку або гоління, важливо отримати консультацію ветеринара або професійного грумера. Вони зможуть надати поради щодо найкращого часу та методу проведення цієї процедури для вашого кота.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини