Як швидко вимити посуд без посудомийки навіть після великого застілля: спосіб, який зекономить час і гроші

Мити посуд після великого застілля - одна з тих хатніх справ, які найбільше не люблять господині. Та наші поради допоможуть суттєво полегшити процес.

Отже, ловіть ефективний та простий ресторанний спосіб вимита багато посуду швидко і без посудомийної машини.

Сперші брудні тарілки, а також столові прибори необхідно протерти паперовими рушниками чи просто газетами. Таким чином ви видалите забруднення. Після цього на губку нанесіть краплю миючого засобу для посуду, пройдіться по посуду і сполосніть водою. Таким чином ви зможете не лише зекономити час, а й воду і миючий засіб.

Окрім того, є ще декілька рекомендації від досвідчених господинь, які будуть доречні під час миття посуду.

Як швидко вимити посуд без посудомийки
Як швидко вимити посуд без посудомийки

Так, багато українок не використовують перчатки під час миття посуду. І дарма! Адже це не тільки збереже манікюр, а й допоможе переносити достатню кількість гарячої води, яка розмякшить застиглий бруд чи жир.

Якщо брудного посуду багато – не складайте його увесь у раковину, адже сам процес миття буде незручним. Окрім того, якщо в мокрій раковині будуть дерев’яні дошки, то від води вони деформуються, а чугунні виробі – заіржавіють.

Тому в раковині краще залишати лише той посуд, який має засохлі залишки їжі.

Також рекомендуємо придбати якісні кухонні губки та засіб для посуду з приємним саме для вас запахом. Тоді процес миття посуду стане для вас більш приємним і вже не нагадуватиме каторгу. Від дешевих губок, які не надто виконують свої функції, краще позбутися.

Також не забувайте, що деякі забруднення, які не піддаються рідкому миючому засобу, можна з легкістю вимити за допомогою звичайної харчової соди. Наприклад, сода прекрасно впорається від плям на чашці від кави чи чаю.

А лимонний сік чудово впорається з очисткою розділочних досок, іржавих ножів і навіть тертки.

Популярне

Подібні новини