Як легко та швидко відмити плитку та міжплиточні шви у ванній кімнаті: все необхідне точно є у вас вдома

Прості народні методи виявились дуже ефективними для чистки плитки та міжплиточних швів. Сьогодні розповімо всі тонкощі, які допоможуть легко вирішити проблему.

Миття плитки у ванній – процес, який в списку найбільш не улюблених у господинь. І це зрозуміло, адже бруд, що в’ївся, не можна мити жорсткими щітками та абразивними миючими засобами – щоб не пошкодити поверхню плитки.

Сьогодні ми розповімо про ефективні народні методи, які впораються з брудом не лише на плитці, але й на міжплиточних швах.

Мильні розводи та вапняний наліт з’являються через високу вологість у ванній кімнаті.

Щоб впоратися з ними – можна використати господарське мило. Для цього необхідно приготувати мильний розчин.

Як швидко відмити плитку у ванній кімнаті
Як швидко відмити плитку у ванній кімнаті

Інший варіант – сода з оцтом в пропорції 1:1. Нанесіть отриману масу на плитку та залиште для взаємодії на 20 хвилин. Після цього промийте водою. Цей метод допоможе прибрати застарілий наліт та жовтизну.

Наступний метод – лимонна кислота, яку треба розчинити у воді у співвідношенні 1:1. Перелийте суміш у пляшку з пульверизатором, нанесіть на плитку та залиште на 15 хвилин, після чого змийте водою.

Від цвілі і бруду допоможе перекис водню. Змішайте 1:1 та нанесіть на плитку та міжплиточні шви. Через 15 хвилин змийте водою.

Для того, щоб позбутися цвілі в міжплиточних швах можна скористатися антисептиком. Оббризкайте поверхню та залиште для реакції на 20 хвилин. Потріть щіткою та змийте водою.

Також можна скористатися содою. Нанесіть її на стару зубну щітку. Додайте води та “пройдіться” по швам. Далі змийте водою та витріть сухою ганчіркою.

Не варто мити плитки хлорвмісними засобами, адже вони вимиють колір плитки. Також кажемо “ні” засобам з кислотами та абразивним порошком і жорстким щіткам.

Популярне

Подібні новини