Більше ніколи не викидаю кавову гущу та заварку: роблю гарне добриво для саду та городу — чудовий результат

Кавова гуща та чайна заварка можуть стати відмінними помічниками для ваших рослин, адже саме з цих, здавалось би відходів, можна приготувати чудове добриво.

Щоразу, коли ви насолоджуєтеся чашкою ароматної кави чи чаю, не викидайте використану гущу чи заварку – це може стати секретом вашого врожаю. Саме ці компоненти мають унікальні властивості, які можна використовувати як ефективне та екологічно чисте добриво для вашого саду.

Як з кавової гущі зробити добриво: проради експертів

В першу чергу зверніть увагу на корисні властивості кавової гущі та заварки:

  • Органічне добриво: кавова гуща та чайна заварка є природними джерелами азоту, калію та інших мінералів, необхідних для росту рослин.
  • Відлякує шкідників: кофеїн відлякує багатьох шкідливих комах, тому використання її у вигляді добрива може допомогти у збереженні рослин від капостей комах.
  • Збільшує вологозатримання ґрунту: кавова гуща володіє властивістю утворювати водонепроникну плівку на поверхні землі, що допомагає утримувати вологу та зменшує випаровування.
  • Стимуляція кореневої системи: саме чай укріплює та стимулює розвиток коріння, що так важливо для розсади і молодих саджанців.

Рецепт ефективного добрива

Експерти розповіли про найкраще добриво для поновлення родючості ґрунту – поради садівників
Як з кавової гущі зробити добриво: проради експертів

Змішайте кавову гущу та чайну заварку у відношенні 1:1 та додайте велику ложку меду. Ретельно перемішайте отриману масу та залиште на день настоюватися. Потім додайте суміш до 3 літрів води і внесіть добриво у кореневу зону рослин чи розпиліть розчин по листю.

Цей простий лайфхак стане невід’ємною частиною вашого саду, забезпечуючи городину необхідними поживними речовинами та допомагаючи вам отримувати більший та здоровіший врожай. Починайте дбати про свій сад та город вже сьогодні, використовуючи при цьому відходи від улюбленого напою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини