Як прибрати неприємний запах на кухні за допомогою мікрохвильовки: простий спосіб, про який знають одиниці

Виявляється, мікрохвильовою піччю можна користуватися не лише для розігрівання їжі, а й для вирішення різноманітнх побутовий питань.

Сьогодні ми розповімо про незвичний спосіб, завдяки якому  можна очистити повітря. Для цього вам знадобиться мікрохвильовка, паличка кориці та шматочок цедри лимону (мандарину, апельсину, грейпфруту).

Як це працює?

Для цього лайфхака потрібно взяти ємність, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі, та покласти в неї цедру цитрусовового фрукта.

Далі тарілку ставимо в мікрохвильовку. Вмикаємо максимальну потужність на одну хвилину. При нагріванні цитрус почне виділяти свій “фірмовий” аромат, тож коли ви відкриєте дверцята мікрохвильовки, він наповнить ваше помешкання та освіжить повітря.

Як прибрати неприємний запах на кухні за допомогою мікрохвильовки
Як прибрати неприємний запах на кухні за допомогою мікрохвильовки

Як ще можна позбутися неприємного запаху на кухні?

Допоможе сода та лимон. Щоб усунути неприємний запах, скористайтеся нашим лайфхаком. Розріжте лимон навпіл та опустіть в окріп. Варіть протягом 10 хвилин. Також додайте столову ложку харчової соди. Лимонна пара, що утвориться, прибере всі погані запахи.

Також можна змішати соду й оцет в окремій посудині. Таке поєднання чудово всотує всі сторонні запахи та аромати.

Не забувайте перевіряти раковину. Адже дуже часто саме засмічення є причиною виникнення неприємного запаху. Прочистити труби можна спеціалізованим магазинним засобом або ж приготувати його самостійно. Для цього висипте в отвір раковини склянку соди, а слідом влийте 200 мл оцту. Закрийте отвір пробкою а через дві години включіть на хвилину-дві проточну воду. Цей спосіб допоможе усунути засмічення, а з ним і неприємний запах.

Як бачите, існує безліч альтернатив “хімічним” засобам, які швидко та ефективно допоможуть впоратися з неприємною побутовою проблемою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини