Чим полити розсаду на підвіконні: цей копієчний засіб творить дива. Спробувала і прискорила зростання вдвіч

Зима ще у розпалі, а городник вже готується до нового сезону. І перше, що він почне робити буквально днями, це сіяти на розсаду насіння ранньостиглих овочевих культур.

Горщики на підвіконні, а точніше рослини в них, стануть для нього не певний час головними підопічними, до яких буде прикута вся його увага.

Але сьогодні хочемо поговорити про лише один, але надважливий аспект піклування, який не абияк впливає на майбутній врожай. Річ піде про стимулятори зростання. А саме про ті, які ви можете приготувати самотужки.

Експерти поділились дієвим лайфхаком, як легко та без зайвого клопоту виростити солодкий перець
Чим полити розсаду для пришвидшення росту: поради експертів

Не дивлячись на те, що зараз у спеціалізованих магазинах величезний вибір всіляких засобів для підживлення та стимуляції розвитку, багато хто віддає перевагу тим, які готують з підручних, перевірених досвідом та часом речовин.

Рецептом приготування такого стимулятора ми з вами поділимося. Він досить простий, але й напрочуд ефективний.

Вам знадобиться відстояна вода та цибулеве лушпиння.

Як приготувати добриво?

Чим полити розсаду для пришвидшення росту: поради експертів

Зберіть лушпиння, але лише зі здорових, не ушкоджених хворобами, цибулин. Покладіть його у потрібного розміру каструлю та залийте 1 літром відстояної води кімнатної температури на 1 годину.

Після того влийте туди ще 1 л води, поставте каструлю на сильний вогонь, доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь та варіть 10-12 хвилин.

Далі потрібно відвар процідити, розбавити теплою відстояною водою у пропорції 1:5 та поливати розсаду.

Можна використовувати з цією ж метою й такі популярні аптечні засоби як марганцівка та йод. Але пам’ятайте, що при дозуванні таких засобів не повинно бути самодіяльності. Необхідно суворо дотримуватися певних пропорцій, щоб не знешкодити розсаду. Так, наприклад, марганцівку розводять у воді 3 г на 10 л, а йод – 1 краплю у 2 склянках води.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини